Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Επιστροφή στις νίκες θέλει η Ξάνθη ξεκινώντας από το παιχνίδι με την Κέρκυρα

Επιστροφή στις νίκες θέλει η Ξάνθη ξεκινώντας από το παιχνίδι με την Κέρκυρα

0
skoda kerkyra

Το Σάββατο (29/10) στις 17:15 η αναμέτρηση με τους «Φαίακες» – μοναδική απουσία ο τραυματίας Σολτάνι

Ο Νεοφυτιάδης διαιτητής στο ματς του «Xanthi FC Arena» – αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Μετά το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου στα Γιάννινα, στο οποίο η ξανθιώτικη ομάδα γνώρισε την ήττα με 1-0 για την 1η αγωνιστική της Β! Φάσης του θεσμού, η Ξάνθη επέστρεψε στην βάση της και από την Πέμπτη σκέφτεται μόνο το επόμενο παιχνίδι, αυτό του Σαββάτου με αντίπαλο την Κέρκυρα (17:15) που θα γίνει στο «Xanthi FC Arena» των Πηγαδίων. Μετά τις δύο εκτός έδρας νίκες με Παναθηναϊκό και Πλατανιά, η Ξάνθη θέλει να… τριτώσει τις επιτυχίες, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι «στα μέτρα» της και έρχεται από τη βαριά (4-0) ήττα που γνώρισε από την ΑΕΚ στο κύπελλο.

Στη χθεσινή πρωινή προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν σε πιο δυνατούς ρυθμούς.

Προθέρμανση, passing game και παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους ήταν το αγωνιστικό… μενού των χθεσινών ασκήσεων ενώ σήμερα μετά το πέρας της τελευταίας απογευματινής προπόνησης θα ανακοινωθεί η αποστολή για το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Να σημειώσουμε ότι στη διάθεση του Λουτσέσκου θα επιστρέψουν οι Γουάλας, Λουσέρο και ο Καρασαλίδης που έμειναν εκτός αποστολής στο παιχνίδι κυπέλλου, ώστε να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες ενόψει της συνέχειας, ενώ και ο Φλίσκας που δεν χρησιμοποιήθηκε στους «Ζωσιμάδες» θα επιστρέψει εκτός απροόπτου στην αρχική 11άδα, ως «παρτενέρ» του Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας, πλαισιωμένοι από τους Γουάλας, Μπαξεβανίδη στα πλάγια μπακ. Καμαρά, Βασιλακάκης, Λάζιτς, προορίζονται για τη μεσαία γραμμή με τους Νιέτο, Λουσέρο στα άκρα και τον Γιουνές προωθημένο επιθετικό.

Εκτός θα παραμείνει ο τραυματίας Σολτάνι που συνεχίζει την αποθεραπεία του και θα επιστρέψει στη δράση στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Νεοφυτιάδης (ΕΠΣ Κορινθίας) διαιτητής στο Ξάνθη – Κέρκυρα

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν χθες οι διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής. Στο παιχνίδι των Πηγαδίων ¨ρέφερι¨ ορίστηκε ο Νεοφυτιάδης (ΕΠΣ Κορινθίας), με βοηθούς τους Ζησιμόπουλο (1ος – ΕΠΣ Πειραιά) και Μπέτσογλου (2ος – ΕΠΣ Κορινθίας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας) και παρατηρητή ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Ανακοινώνει την Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ ο Κουτσοκούμνης

Το Σάββατο 29/10 στις 12.00 το μεσημέρι, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΠΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνέντευξη του Κύπριου παράγοντα ο οποίος έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο στις διαβουλεύσεις και επαφές με τα άτομα που θα στελεχώσουν την Επιτροπή, θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ενώ πρέπει να θεωρείται σίγουρο, ότι θα ανακοινωθούν τα μέλη που θα απαρτίζουν την Επιτροπή Εξομάλυνσης, που θα ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος εξάλλου, η επιτροπή θα αποτελείται από έξι άτομα, χωρίς να συμμετέχει ο ίδιος που θα έχει εποπτικό ρόλο, ως διαμεσολαβητής της FIFA.

Έτσι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση των μελών της Επιτροπής, στην οποία σύμφωνα με τις «διαρροές» θα συμμετέχει ο πρώην δ. σύμβουλος της ΑΕΚ Αλέξης Δέδες (που θα αναλάβει το μάνατζμεντ), ο πρώην διαιτητής Γιώργος Μπίκας (στον οποίο θα ανατεθεί η διαιτησία) και ο πρώην διεθνής Ζήσης Βρύζας (που θα ασχολείται ανάμεσα σε άλλα με τα θέματα των εθνικών ομάδων).

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιτροπή θα βρεθεί και ο Ελληνοϊταλός νομικός της uefa Άντζελο Ρηγόπουλος αλλά και ο δικηγόρος και στενός συνεργάτης του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, Παναγιώτης Περάκης.

Να σημειώσουμε ότι η UEFA έχει θέσει χρονικό περιθώριο στην επιτροπή εξομάλυνσης έως τις 31/05/2017, καθώς έως τότε θα πρέπει να έχουν ορισθεί οι εκλογές της Ομοσπονδίας.

SUPER LEAGUE

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

15.00: Λάρισα – Πανιώνιος (NS3)

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

17.15: Ξάνθη – Κέρκυρα (NS1)

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (ΕΠΣ Κορινθίας)

19.30: Ατρόμητος Αθ. – Ολυμπιακός (NS2)

Διαιτητής: Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

15.00: Παναθηναϊκός – Ηρακλής (NS2)

Διαιτητής: Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

17.15: Αστέρας Τρ. – Λεβαδειακός (NS2)

Διαιτητής: Γκράνας (ΕΠΣ Θράκης)

17.15: Βέροια – Πλατανιάς (NS3)

Διαιτητής: Μπλάνας (ΕΠΣ Μεσσηνίας)

19.30: Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ε.Κ. (NS1)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/νήσου)

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

19.30: Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (NS1)

Διαιτητής: Φωτιάδης (ΕΠΣ Σερρών)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Ολυμπιακός 15

2. Παναθηναϊκός 11

3. Α.Ε.Κ. 11

4. ΠΑΣ Γιάννινα 10*

5. Πανιώνιος 10

6. Ατρόμητος Αθ. 10

7. Π.Α.Ο.Κ. 8**

8. Α.Ο. Ξάνθη 8

9. Παναιτωλικός 8

10. Πλατανιάς 8

11. Λεβαδειακός 7*

12. Κέρκυρα 6

13. Λάρισα 5

14. Βέροια 5

15. Αστέρας Τρ. 3

16. Ηρακλής 2

* ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός με ένα παιχνίδι λιγότερο.

** Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…