Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Εκρηκτική η κατάσταση με τις δηλητηριάσεις ζώων στη Σταυρούπολη

Εκρηκτική η κατάσταση με τις δηλητηριάσεις ζώων στη Σταυρούπολη

0
skyli foles

Δέκα σκυλιά έχασαν τη ζωή τους από φόλες μέσα σε πέντε ημέρες, επτά εκ των οποίων ανήκαν σε κατοίκους του οικισμού!

Σε καταγγελίες στην αστυνομία θα προβούν οι ιδιοκτήτες των άτυχων ζώων. Σε κίνδυνο ακόμη και τα παιδιά που παίζουν στους δρόμους. Ζητείται η άμεση παρέμβαση των αρμοδίων

 

Το φαινόμενο της δηλητηρίασης ζώων στη Σταυρούπολη απασχολεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού τα περιστατικά ανεύρεσης νεκρών σκυλιών από φόλες αποτελούν μία θλιβερή και τραγική καθημερινότητα για τους κατοίκους του οικισμού. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις, αφού από τις 25 έως τις 30 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν θανατωμένα ή τη στιγμή που ξεψυχούσαν δέκα σκυλιά, εκ των οποίων μάλιστα τα επτά ανήκαν σε κατοίκους της Σταυρούπολης!

Αναμφίβολα, με οδυνηρό τρόπο βίωσαν αυτή την επέλαση με τις φόλες οι ιδιοκτήτες των άτυχων τετράποδων, που απορούν πόση βαρβαρότητα κρύβουν μέσα τους κάποιοι συνάνθρωποί τους, οι οποίοι (ή ο οποίος) δε λογάριασαν τη σχέση, τη φροντίδα και την αγάπη που μοιράζονταν με τα κατοικίδιά τους. Κάποιοι βρήκαν τα ζώα τους νεκρά μετά την πρωινή τους βόλτα, ενώ άλλοι προσπάθησαν μάταια μέχρι την τελευταία στιγμή με αντίδοτα, ατροπίνη, άνθρακα ή αλατόνερο να τα επαναφέρουν, αλλά δεν πρόλαβαν να φτάσουν ούτε μέχρι τον κτηνίατρό τους στην Ξάνθη.

Ακόμη όμως, κι αν στο στόχαστρο των εγκληματιών αυτών (ή αυτού) ήταν τα αδέσποτα, ποιος θα μπορούσε να προφυλάξει το δικό του ζώο από τη δηλητηρίαση ή ακόμη και κάποιο παιδί, από αυτά που τρέχουν και παίζουν ανέμελα στους δρόμους του χωριού;

Τα ζώα δηλητηριάστηκαν σε διάφορες γειτονιές του οικισμού, ακόμη και σε σημεία που βρίσκονται πάνω στο δρόμο, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν ήταν δυνατό να γίνει αντιληπτό τι δηλητήριο χρησιμοποιήθηκε, αφού δεν υπήρχαν ίχνη από λευκούς κόκκους που να παραπέμπουν σε φυτοφάρμακα ή άλλα γνωστά δηλητηριώδη σκευάσματα.

Οι ιδιοκτήτες των σκυλιών στον οικισμό τρέμουν πλέον να βγάλουν τα κατοικίδιά τους βόλτα από το φόβο μήπως υπάρχουν φόλες και σε άλλα σημεία του χωριού, ή αν κάποιος ή κάποιοι φροντίζουν να το ανανεώνουν, σπέρνοντας ακόμη περισσότερο το θάνατο «στους καλύτερους φίλους του ανθρώπου». Οι ιδιοκτήτες που έχασαν τα σκυλιά τους μαζί με φιλόζωους της περιοχής βρίσκονται στη διαδικασία να καταγγείλουν επωνύμως το περιστατικό και ήδη έχουν έρθει σε συνεννόηση με την αστυνομία, την οποία καλούν να λάβει τη μέγιστη δυνατή μέριμνα για να ερευνήσει σε βάθος τα περιστατικά, προκειμένου να βρεθούν οι αδίστακτοί. Ακόμη, ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας και ζητούν από το δήμο να ασχοληθεί πιο επισταμένα με το πρόβλημα των αδέσποτων και σε συντονισμό με τους κατοίκους που νοιάζονται, προκειμένου να βρεθεί μία λύση, αλλά και ένας τρόπος να προστατευτούν τα ζώα που παραμένουν έρμαια στις φόλες που πετούν οι επιτήδειοι.

Παράλληλα, αναπτύσσεται και ένα κλίμα εχθρικότητας ανάμεσα στους κατοίκους, αφού αρχίζουν να εμφιλοχωρούν υποψίες, αλλά και να αναπτύσσεται μία διάσταση ανάμεσα σε όσους προβληματίζονται και αγωνιούν και σε αυτούς που αδιαφορούν για τις δηλητηριάσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Επανέρχεται δε, για ακόμη μια φορά το πρόβλημα που προκαλείται από την εγκατάλειψη κατοικίδιων ζώων στη διαδρομή Ξάνθης-Σταυρούπολης, από κατοίκους της Ξάνθης, οι οποίοι βαριούνται τα σκυλιά τους και τα παρατάνε και αυτά στην προσπάθειά τους να βρουν φαγητό, εγκαθίστανται στους οικισμούς της ορεινής περιοχής.

Πάντως, εν προκειμένω η στάση του δράστη ή των δραστών παραπέμπει σε άνθρωπο (ή ανθρώπους) με μένος για τα σκυλιά, που δε δίστασε να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τα κατοικίδια ζώα των συνανθρώπων του, που πέθαναν με τραγικό τρόπο.

 

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κατασχέθηκε ως κλεμμένο πολυτελές SUV στους Κήπους

Είχε δηλωθεί ως κλαπέν – υπεξαιρεθέν – απολεσθέν από τις αρχές της Γαλλιάς. Εμφανώς πλαστό…