Ο Δήμος Σταθούλης βραβεύτηκε από την ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανάμεσα σε 166 συμμετοχές
Το Game Art Contest είναι ένας διαγωνισμός για τους (σχεδόν) αφανείς ήρωες του game development, για τους 2D και 3D artists και μουσικούς συνθέτες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του gaming και όχι μόνο. Και πράγματι η ανταπόκριση του κόσμου στον πρώτο διαγωνισμό GAC ήταν μεγάλη: σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα (από 28 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου) συγκεντρώθηκαν 166 συμμετοχές. Ευχάριστη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι δυο μικροί φίλοι των games και γιατί όχι, μελλοντικοί artist, έστειλαν τα έργα τους για να διαγωνιστούν στην κατηγορία 2D. Από τα 166 έργα, 22 ήταν εκείνα που επιλέχθηκαν από την πενταμελή επιτροπή του διαγωνισμού για να παρουσιαστούν στη 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο περίπτερο 17 του E-gaming.
Ένας τοίχος 6 μέτρων επιδείκνυε επί 9 μέρες το ταλέντο των νέων αυτών δημιουργών και καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει το αγαπημένο του έργο. Με πάνω από 600 ψήφους και 15.000 επισκέπτες στο site της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κοινό και κριτές ανέδειξαν τους νικητές ανά διαγωνιζόμενη κατηγορία, οι οποίοι και βραβεύτηκαν σε μια σύντομη εορταστική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο stage του E-gaming. Κατά τη διάρκεια της τελετής παρευρέθηκαν μέλη της κριτικής επιτροπής και διαγωνιζόμενοι, οι οποίοι αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις με το κοινό και φυσικά η Nova, η οποία και παρέδωσε τα δώρα στους νικητές.
Οι νικητές του πρώτου Game Art Contest είναι οι:
Στην κατηγορία 2D: Τσόρμαν Γιώργος, Παναγιώτης Τριανταφύλλου με το έργο «Σκοπιά»
Στην κατηγορία 3D: Ρένος Κοντάρης (modelling and texturing), Paris-Taylor Jones (concept art and environment modelling), Örs Bárczy (lighting), με το έργο «Chivalry is Dead»
Στην κατηγορία Μουσική: Δήμος Σταθούλης με το έργο «Α Typical day in the wonderland»
Δήμος Σταθούλης
Ο Δήμος Σταθούλης γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1979. Έλαβε το πρώτα του μαθήματα μουσικής σε ηλικία 8 ετών μαθαίνοντας κιθάρα. Το 1998 μετακόμισε στην Ξάνθη για σπουδές στο Δημοκρίτειο Πολυτεχνείο. Παράλληλα συνέχισε τις μουσικές του σπουδές και εκτός από το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού πήρε πτυχίο κλασσικής κιθάρας και ανωτέρων θεωρητικών μέχρι φούγκα. Σήμερα εξακολουθεί να κατοικεί στην Ξάνθη με την γυναίκα και το παιδί του και εργάζεται ως καθηγητής μουσικής σε διάφορες ιδιωτικές σχολές. Εκτός από τα μαθήματα εργάζεται ως συνθέτης έργων κινηματογραφικής μουσικής για media και συνεργάζεται με επαγγελματίες κυρίως απ το εξωτερικό (http://www.dimos-stathoulis.com/).
Οι Ξανθιώτες γνώρισαν την δουλειά του μέσα από το πετυχημένο 2.5D animation του γραφίστα Γιώργου Κράλη με τίτλο «Ζωντανεύοντας τις αναμνήσεις», το οποίο επένδυσε με την μουσική του (Ζωντανεύοντας τις αναμνήσεις). Εκτός από τα μαθήματα και την σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής, όμως, τον Δήμο θα τον δούμε ενίοτε να γράφει και να παίζει κιθάρα είτε στο alternative metal instrumental σχήμα Direct, ένα μουσικό σύνολο που προς το παρόν έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με τον Βίλυ Καμπά στον μπάσο και τον Γιάννη Καρακασίδη στα τύμπανα, είτε στο Jazz σχήμα duet με τον σαξοφωνίστα Χάρη Ξυλά.