Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πρόταγμα η επιχειρηματικότητα για τον Κ. Μητσοτάκη

Πρόταγμα η επιχειρηματικότητα για τον Κ. Μητσοτάκη

0
mitsotakis deth

Στο κλίμα της πολιτικής εκδήλωσης και της ομιλίας, μας μεταφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγαναφέρης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Ν. Κιατίπης

Διαπίστωση Ζαγναφέρη: «Έδυσε το άστρο του Καραμανλή στην ΝΔ…». Θετικό μήνυμα, παλμό και αέρα αισιοδοξίας μεταφέρει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ

«Συμφωνία αλήθειας» …υπέγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στην ομιλία του στο Βελλίδειο Μέγαρο, περιγράφοντας τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση: «Δεν θέλουμε άλλες απάτες, δεν θέλουμε άλλες αυταπάτες. Η κοινωνία απαιτεί ρεαλισμό και αλήθειες. Η αλήθεια φέρνει ελπίδα και η Ν.Δ. ενώνει όλους του Έλληνες που θέλουν να υπερβούν την παρακμή», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατακεραυνώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο της παράταξης που είχε κατακλύσει την αίθουσα. Παρόντες οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς και πρώην υπουργοί και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης.

Ζαγναφέρης: «Έδυσε το άστρο του Καραμανλή στην ΝΔ…»

mitsotakis 2Από την Ξάνθη δυναμικό παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, ο δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, ο πρόεδρος την ΝΟΔΕ Νίκος Κιατίπης, ενώ απουσίαζε ο π. βουλευτής κ. Κοντός λόγω ανειλημμένων του υποχρεώσεων. Μεταφέροντας το κλίμα αλλά και το μήνυμα της ομιλίας Μητσοτάκη ο κ. Ζαγναφέρης είπε πως η εκδήλωση είχε για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια τόσο παλμό και θύμιζε την εποχή όταν εκλέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής πρόεδρος της ΝΔ και μετέπειτα την ομιλία του ως πρωθυπουργός. Ο κ. Ζαγναφέρης επίσης είπε για τον Κώστα Καραμανλή: «Επί 26 χρόνια συμμετέχω ανελλιπώς σ’ όλες αυτές τις συγκεντρώσεις. Η φετινή μου θύμισε σε παλμό τότε που εκλέχθηκε αρχηγός ο Κώστας Καραμανλής, μετέπειτα την ομιλία του ως πρωθυπουργός. Τα τελευταία χρόνια είχε εκφυλιστεί… Τώρα το ξαναείδα αυτό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ο κ. Ζαγναφέρης έκανε και μια σημαντική διαπίστωση: «Αυτό που διαπίστωσα επίσης από την υποδοχή που επεφύλαξε ο κόσμος της παράταξης στον Κώστα Καραμανλή είναι ότι το άστρο του πλέον έδυσε… Καμιά σχέση με άλλα χρόνια»!

Αναφερόμενος στα πιο σημαντικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη που αποτελούν και την πρόταση διακυβέρνησης της παράταξης ο κ. Ζαγναφέρης υπογράμμισε: α) Τον εξορθολογισμό των δαπανών στο δημόσιο β) την εξάλειψη της γραφειοκρατίας με εισαγωγή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας σ’ όλη την δημόσια διοίκηση γ) μείωση του φόρου από 29% στο 20% για τις επιχειρήσεις, δ) μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 24 σε 13% ε) την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης. Ο κ. Ζαγναφέρης χαρακτήρισε αυτά τα μέτρα ως «εχέγγυα ανάπτυξης».

Αποσπάσματα ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη- Έδωσε έμφαση στην επιχειρηματικότητα

Να σημειώσουμε πως ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην επιχειρηματικότητα τραβώντας έτσι μια διαχωριστική γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εχθρεύονται την επιχειρηματικότητα»: «Ας πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων τις παλαιοαριστερές εμμονές και ιδεοληψίες. Πρέπει να απενοχοποιήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και να τη στηρίξουμε χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον», «Στο επίκεντρο του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης πρέπει να βρίσκεται μία παραδοχή, ότι η κοινωνική οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο για όλους, να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες δουλειές. Εμείς οι πολιτικοί θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία. Κι εσείς οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βοηθήσετε τη χώρα σας τώρα που σας έχει ανάγκη με επενδύσεις».

«Η χώρα χρειάζεται μια επενδυτική έκρηξη ύψους 100 δις την επόμενη πενταετία για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας. Πρέπει οι ιδιωτικές επενδύσεις να επιστρέψουν στο 20% του ΑΕΠ. Χρειαζόμαστε εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις για να σπάσουμε τον κύκλο της αναξιοπιστίας και να ανακτήσουμε την πρόσβαση στις αγορές», είναι μερικά αποσπάσματα της ομιλίας Μητσοτάκη.

Θετικό μήνυμα και αέρα αισιοδοξίας μεταφέρει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης

Πολύ θετικό χαρακτήρισε το κλίμα και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Νίκος Κιατίπης: ‘Ο πρόεδρός μας περιέγραψε τον οδικό χάρτη για έξοδο της χώρας από την κρίση. Επικεντρώθηκε στην ανάγκη παραγωγής πλούτου και στην δημιουργία ενός ευνοϊκού και σταθερού περιβάλλοντος που ευνοεί τις επενδύσεις σε συνδυασμό με μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ καθώς και με την περικοπή δαπανών στο δημόσιο και την δημιουργία ενός πιο ευέλικτου κράτους. Αξιόπιστες προτάσεις, κοστολογημένες και χωρίς λαϊκισμό. Υπήρχε παλμός και αέρας αισιοδοξίας. Ζήτησε εκλογές γιατί όπως είπε: « πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν αυτή η κυβέρνηση γιατί κάνει μεγάλη ζημιά στον τόπο»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…