Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Εξαρθρώθηκε η σπείρα που «ρήμαζε» πόλεις και χωριά της Θράκης

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που «ρήμαζε» πόλεις και χωριά της Θράκης

0
diarixi1

Διέπραξαν 70 κλοπές και μία ληστεία σε διάστημα 3 μηνών. «Χτυπούσαν» κυρίως σπίτια. Λεία τους 100.000 σε αξία αντικειμένων και 18.000 ευρώ

Συνελήφθηκαν 11 άτομα από 21 – 45 ετών. Σεσημασμένοι οι δράστες

Σε ληστρική «μάστιγα» για τις πόλεις και τα χωριά της Θράκης είχε εξελιχθεί μια ομάδα αθιγγάνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2013, διέπραξαν 70 κλοπές και 1 ληστεία με λεία 100.000 σε αξία των κλοπιμαίων αντικειμένων και 18.000 σε χρήματα!

Εξαρθρώθηκε η συμμορία – Συνελήφθηκαν 11 άτομα από 21 – 45 ετών

Η εξιχνίαση των υποθέσεων ληστείας και κλοπών έγινε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, τα οποία συνδυάστηκαν με πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση οι δράστες λειτουργούσαν σαν ομάδα αλλά με θεωρητική σύσταση κάθε φορά κατά πως βόλευε στην περίσταση. «Χτυπούσαν» κυρίως σπίτια χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία. Δηλαδή επέλεγαν σπίτια από τα οποία απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και ακολούθως ερευνούσαν το εσωτερικό τους και αφαιρούσαν κυρίως χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, διέρρηξαν συνολικά εξήντα εννέα οικίες και τις εγκαταστάσεις ενός ιδρύματος, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη μία (1) οικία, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν, 18.000 ευρώ περίπου, 4 χρυσές λίρες και χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, η αξία των οποία υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τραυμάτισαν ιδιοκτήτη που τους αντιλήφθηκε

Σημειώνεται ότι σε μία από τις παραπάνω διαρρήξεις, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, ένας από αυτούς χτύπησε, με άγνωστο αντικείμενο, τον ιδιοκτήτη, τον οποίο και τραυμάτισε. Σε αυτή την περίπτωση προέκυψε η εμπλοκή δύο εκ των δραστών, ηλικίας 40 και 35 ετών, στην οποία επίσης συμμετείχαν και άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους.

Σχηματίστηκε δικογραφία για 11 – Σεσημασμένοι οι δράστες

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έντεκα 11 ημεδαπών, ηλικίας από 21 έως και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας και των διακεκριμένων κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Επισημαίνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ οι επτά από αυτούς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Μαριάννα Ξανθοπουλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…