-6-8 μπουτάκια κοτόπουλου
-2-3 σκελίδες σκόρδο
-1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-500 γραμμ. ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες
-6 πολύχρωμες πιπεριές
-1 κουτ.γλυκού ρίγανη
-1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
-αλάτι/φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα μπουτάκια για 7΄-8΄. Προσθέτετε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και σοτάρετε για άλλα 2΄. Σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε λίγο το κρασί να εξατμιστεί και προσθέτετε τις ντομάτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 40΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Εν τω μεταξύ πλένετε τις πιπεριές και τις βάζετε στη σχάρα του φούρνου. Ψήνετε σε δυνατό γκριλ ή στους 200°C μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Όπως είναι ζεστές τις βάζετε σε μπολ και τις σκεπάζετε. Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στα τέσσερα και τις ρίχνετε στο κοτόπουλο 10΄ πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη.