Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Θετικό αποτύπωμα του 2ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην Ξάνθη

Θετικό αποτύπωμα του 2ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην Ξάνθη

0
via egnatia tsalogopoulou

Ολοκληρώθηκε με την συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου στα στενά του Νέστου. Την παρακολούθησαν περίπου 1500 άτομα

Την ικανοποίησή του από την ανταπόκριση του κόσμου εξέφρασε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΜΘ, Μ. Αμοιρίδης – Στόχος της περιφέρειας να ενταχθεί στο interreg στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ

Με την συναυλία της Ελένη Τσαλιγοπούλου ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA για την Π.Ε. Ξάνθης: «Η μουσική σαν εμπειρία είναι πιο ενδιαφέρουσα όταν παίζεται σε όμορφους τόπους, κι εδώ είναι παράδεισος…», αναφώνησε εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της από σκηνής η γνωστή καλλιτέχνης μαγεμένη από την ομορφιά των στενών του Νέστου στην Γαλάνη λίγο πριν ξεκινήσει την συναυλία της στο χώρο το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου.

Η μουσική συναντά την ιστορία στα στενά του Νέστου

Μια συναυλία που κρίθηκε πολύ επιτυχημένη αφού συγκέντρωσε περίπου 1.500 άτομα στον ειδυλλιακό χώρο σε μια βραδιά πλημμυρισμένη από μουσική και έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Εκτός του ψυχαγωγικού μέρους η βραδιά περιελάμβανε και ιστορική αναφορά καθώς η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης κ. Κωνσταντίνα Καλλιντζή ιχνηλάτησε την VIA EGNATIA παρέχοντας στοιχεία για τα χνάρια της και την επίδρασή της στην ζωή και στην ανάπτυξη της περιοχής καθώς και των περιοχών που διέτρεχε επισημαίνονται πως ήταν ένας βασικός άξονας ανάπτυξης των περιοχών και πως οι περιοχές που ήταν μακριά της, όπως τα αρχαία Άβδηρα παρήκμασαν. Να σημειώσουμε πως η Εγνατία περνούσε από τους Φιλίππους που πρόσφατα ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, από την αρχαία Τόπειρο και έφτανε ως την Αναστασιούπολη για την περιοχή μας. Γι αυτό άλλωστε και το 2ο φεστιβάλ VIA EGNATIA ξεκίνησε από τους Φιλίππους στις 18 Αυγούστου έκανε ένα σταθμός στην αρχαίο Τόπειρο και στα στενά του Νέστου στην Π.Ε. Ξάνθης και συνεχίζεται ακολουθώντας την Εγνατία στην Καβάλα, την Δράμα, την Ροδόπη και τον Έβρο οπότε και ολοκληρώνεται τέλη Σεπτέμβρη.

Ικανοποίηση Αμοιρίδη από την ανταπόκριση και την συμμετοχή

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου και την συμμετοχή σ’ όλες τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες εξέφρασε Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης εξαίροντας παράλληλα τη συμβολή για την επιτυχία του θεσμού των συλλόγων και των εθελοντικών ομάδων που συνεργάστηκαν με την περιφέρεια και προσέφεραν εδέσματα και κρασί στηρίζοντας έτσι το κομμάτι της γαστρονομίας ή τις υπηρεσίες τους σε αθλητικές εκδηλώσεις. Όπως ανέφερε μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την πεζοπορία καθώς και για κανό καγιάκ στο Νέστο. Ο κ. Αμοιρίδης σημείωσε πως στόχος της περιφέρειας και του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη που είναι ο εμπνευστής του θεσμού είναι η καταξίωσή του και η διεύρυνσή του και για αυτό το λόγο θα γίνει προσπάθεια ένταξής του στο interreg ια να στηριχθεί οικονομικά και να ενταχθεί στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ αποκτώντας αναγνωρισιμότητα εντός και εκτός της χώρας. Να σημειώσουμε ότι η Ξάνθη για το VIA EGNATIA της Ξάνθης έλαβε από την περιφέρεια το ποσό των 20.000 ευρώ (ποσό διπλάσιο από πέρσι ενώ οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες έλαβαν από 10.000 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…