Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Φωτιά σε μονοκατοικία στον Δαφνώνα και σε αγροτική περιοχή του Ερασμίου

Φωτιά σε μονοκατοικία στον Δαφνώνα και σε αγροτική περιοχή του Ερασμίου

0
fotia-monokatoikia

Κατέρρευσε η οροφή μόλις ήρθε η Πυροσβεστική. Από τσιγάρο προκλήθηκε η πυρκαγιά ενώ οι ένοικοι κοιμόταν. Απεγκλωβίστηκε ο 50χρονος ένοικος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

40 στρέμματα θαμνώδους έκτασης κάηκαν στο Εράσμιο. Και τα δύο περιστατικά εκδηλώθηκαν την Κυριακή

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης καθώς έχουν εκδηλωθεί 2 περιστατικά πυρκαγιών την ίδια μέρα – Κυριακή 21 Αυγούστου – στον νομό και οι κλιματολογικές συνθήκες με την υψηλή θερμοκρασία και κυρίως με τους ανέμους που πνέουν έχουν ανεβάσει τον δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιές, σημαίνοντας συναγερμό στην υπηρεσία.

Κάηκε μια διώροφη μονοκατοικία στον Δαφνώνα –Κοιμόταν οι δύο ένοικοι

Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή ξημερώματα Κυριακής οπότε και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Ξάνθης η οποία μετέβη με πυροσβεστικό όχημα που την κατέσβεσε πολύ γρήγορα. Όμως σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Αντώνη Σπανό η πυρκαγιά έγινε καθυστερημένα αντιληπτή και εκτιμάται ότι η φωτιά σιγόκαιε πολύ ώρα δεδομένου ότι λίγο μετά την προσέλευση του οχήματος έπεσε η οροφή της κατοικίας. Αυτό πιθανότατα να οφείλεται στο γεγονός ότι και οι δύο μεσήλικοι άνδρες που διέμεναν στην μονοκατοικία κοιμόταν και την αντιλήφτηκαν μόνο όταν οι φλόγες τους τύλιξαν επικίνδυνα και λίγο έλειψε να καούν. Ιδιαίτερα τον 50χρονο χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ξάνθης όπου νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το νοσοκομείο δεν κινδυνεύει η υγεία του.

Από τσιγάρο προκλήθηκε η πυρκαγιά

Να σημειώσουμε πως – σύμφωνα με ισχυρές ενδείξεις– η πυρκαγιά προκλήθηκε από τσιγάρο, όμως προανάκριση και έρευνα για την εξακρίβωση των αιτιών διενεργεί η Πυροσβεστική. Να σημειώσουμε ότι η διώροφη μονοκατατοικία είναι χωρισμένη στην μέση. Ο άλλος ιδιοκτήτης την χρησιμοποιεί για εξοχική και έλειπε την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Το εν λόγω οίκημα βρίσκεται στην νότια πλευρά του οικισμού του Δαφνώνα στον συνοικισμό Σεϊτάνη. Να σημειώσουμε επίσης ότι η άμεση κατάσβεση της απέτρεψε επέκτασή της σε άλλες κατοικίες παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Η μονοκατοικία όμως καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση στο Εράσμιο

40 στρέμματα θαμνώδους έκτασης με υπολείμματα καλλιεργειών κατέκαυσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή το απόγευμα σε αγροτική περιοχή, λίγο έξω από τον οικισμό του Ερασμίου του δήμου Τοπείρου και σε χαμηλή βλάστηση παραπλεύρως του οδικού δικτύου, στην επαρχιακή οδό από τα Μάγγανα με κατεύθυνση το Εράσμιο. Άμεση ήταν κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που έθεσε υπό έλεγχο την πυρκαγιά πριν επεκταθεί εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση.

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ξάνθης επιχειρούν στην πυρκαγιά του Πολύνερου Καβάλας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση την Δευτέρα 22 Αυγούστου στη περιοχή Πολύνερου Καβάλας. Στην περιοχή επιχειρούν 10 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 2 πετζετέλ και 2 καναντέρ. Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ξάνθης συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ενώ τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης έχει ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Βασιλειάδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…