Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έκκληση για αίμα: Α Αρνητικό και Ο Αρνητικό

Έκκληση για αίμα: Α Αρνητικό και Ο Αρνητικό

0
aimodosia fiali-empros

Από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Γ. Παπαχρόνη. Υπάρχει έλλειψη και οι ανάγκες είναι αυξημένες

471 φιάλες αίμα πρόσφεραν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στην πρόσφατη αιμοδοσία σε συνεργασία του συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης με το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Έκκληση προς την κοινωνία της Ξάνθης και σ’ όσους έχουν αίμα Α Αρνητικό και Ο Αρνητικό απευθύνει μέσα από το «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΑΓΑΠΗ» Γιάννης Παπαχρόνης. Αναφέρει πως έχει παρατηρηθεί έλλειψη απ’ αυτούς τους τύπους αίματος και δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω καλοκαιρού και μια σειράς άλλων παραγόντων δεν μπορούν να καλυφθούν αν δεν συμβάλλουν οι συμπολίτες μας.

Έλλειψη σε Α Αρνητικό και Ο Αρνητικό – Έκκληση Παπαχρόνη για αίμα

«Απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας που έχουν αυτές τις ομάδες αίματος και είναι υγιείς να προσέλθουν στο νοσοκομείο από την Δεύτερα έως την Παρασκευή και από τις 8.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. για αιμοδοσία κάνοντας έτσι ένα δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη», τονίζει ο κ. Παπαχρόνης. Πρόσθεσε δε ότι το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι ανάγκες για αίμα επειδή αφ’ ενός ήταν παρατεταμένο αφού οι υψηλές θεοκρασίες ξεκίνησαν από τον Ιούνη και συνεχίζονται κι αυτό επιβαρύνει τους ανθρώπους που έχουν χρόνια νοσήματα κι είναι πολυμεταγγιζόμενοι (μεσογειακή αναιμία, καρκινοπαθείς, κ.λ.π.) ή τους ηλικιωμένους που παρουσιάζουν χαμηλό αιματοκρίτη και χρειάζονται αίμα. Επιπλέον το παρατεταμένο κλίμα διακοπών λειτουργεί αρνητικά στο να μπει κάποιος στην διαδικασία της αιμοδοσίας, ενώ και η κρίση έχει διαπιστωθεί ότι έχει επιδράσει αρνητικά κυρίως λόγω ψυχολογικών παραγόντων.

Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στηρίζουν την αιμοδοσία

Παρά ταύτα η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε από τον σύλλογο αιμοδοτών Ξάνθη και το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην ορεινή περιοχή του νομού μας ξεπέρασε τις προσδοκίες καθώς προσφέρθηκαν 471 φιάλες αίμα ενώ στόχος ήταν περί τις 400: «Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στηρίζουν την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους συνάνθρωπους μας και κάθε φορά μας το αποδεικνύουν», επισημαίνει ο κ. Παπαχρόνης τονίζοντας πως οι φιάλες αυτές εξαντλήθηκαν από το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στο οποίο νοσηλεύονται παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και έχει πολύ αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …