Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 1η Γιορτή Μελιού για …ιερό σκοπό στην Ξάνθη

1η Γιορτή Μελιού για …ιερό σκοπό στην Ξάνθη

0
giorti-meliou

Συνδιοργάνωση με το 3ο Εμπορικό Φεστιβάλ στις γιορτές της Π. Πόλης

Τα έσοδα από την πώληση μελιού θα διατεθούν για την αναστήλωση του παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονος στο Λυκοδρόμιο

Ένας καταξιωμένος θεσμός όπως οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης παρέχουν την δυνατότητα για ανάπτυξη δραστηριοτήτων σ’ ένα ευρύ πεδίο που δεν περιορίζεται μόνο στο πολιτιστικό, καλλιτεχνικό ή ψυχαγωγικό, διασκεδαστικό και γαστρονομικό μέρος αλλά μπορεί να συμπεριλάβει και οικονομικές προεκτάσεις μέσω προβολής και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, γεύσεων και όταν μάλιστα αυτό γίνεται και για καλό σκοπό αποκτά την μέγιστη υπεραξία. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται και φέτος το 3ο Εμπορικό Φεστιβάλ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και την 1η Γιορτή Μελιού Ξάνθης, από την MARKETING SUPPORT GROUP, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Όμιλο Λυκοδρομίου.

Το 3ο Εμπορικό Φεστιβάλ με προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα

Διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από την διαφημιστική εταιρεία MARKETING SUPPORT GROUP. Πρόκειται για μια έκθεση προϊόντων με αντικειμενικό σκοπό ην προβολή τους και την γνωριμία με το κοινό όχι την πώλησή τους σε πρώτη φάση. Όπως ανέφερε η υπεύθυνη κα Ελένη Χοτζούδη ο επισκέπτης της έκθεσης έχει την δυνατότητα τα δοκιμάσει τα προϊόντα και να ενημερωθεί γι αυτά όπως για τον τρόπο παρασκευής τους, τα υλικά και τις τιμές διάθεσής τους και να κάνει παραγγελίες μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα φέτος το Φεστιβάλ έχει επεκταθεί σ’ όλη τη χώρα και ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μια ευρεία γκάμα από προϊόντα. Από τα περίφημα καλλυντικά από γάλα γαϊδούρας έως τα λουκάνικα Τζουμαγιάς ενώ θα εκτίθενται και πολλά κρητικά προϊόντα.  

Όπως ανέφερε η κα Χοτζούδη το Εμπορικό Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου όπως και οι Γιορτές Π. Πόλης και θα φιλοξενηθεί στο ίδιο χώρο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ μετά από παραχώρηση του δήμου Ξάνθης, ο οποίος και διευκολύνει την διοργάνωσης με την παροχή του χώρου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

1η Γιορτή Μελιού Ξάνθης για καλό σκοπό… Για την αναστήλωση του παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονος στο Λυκοδρόμιο

likodromio-ekklisakiΌπως σημειώνει ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Ομίλου Λυκοδρομίου κ. Νίκος Καραπαναγιωτίδης, η 1η Γιορτή Μελιού στην Ξάνθη έχει φιλανθρωπικό σκοπό καθώς τα έσοδα από την πώληση μελιού των μελισσοκόμων που θα συμμετέχουν θα διατεθούν για την ανακαίνιση του παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονος στο Λυκοδρόμιο. Πρόκειται για ένα παρεκκλήσι που κτίστηκε το 1888 και συντηρούνταν από τους κατοίκους μέχρι το 1970. Όμως τώρα έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου και είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια από το σύλλογο να ανακαινιστεί. Έχει γίνει η μελέτη δωρεάν από ένα μελετητικό γραφείο – όπως ανέφερε ο κ. Καραπαναγιωτίδης – και επειδή υπάγεται στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων απαιτείται η έγκρισή της.

Γνωριμία με τον θησαυρό της φύσης: το μέλι

Να σημειώσουμε ότι η έκθεση Μελιού θα έχει και βιωματικό χαρακτήρα καθώς ο επισκέπτης θα ενημερώνεται για όλη της διαδικασία πως φτάνει αυτό το θαυματουργό χρυσαφένιο υγρό από την κυψέλη στο βάζο, τι ιδιότητες έχει και ποια είναι η χρησιμότητά του. Απώτερος στόχος να γίνει θεσμός η γιορτή μελιού και να διοργανώνεται κάθε χρόνο. «Οι μελισσοκόμοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει να έχουν μια ικανή ποσότητα μελιού να διαθέσουν προς πώληση», επισημαίνει ο κ. Καραπαναγιωτίδης. Και ως προς αυτό διαπιστώνεται μια δυσκολία καθώς στην Ξάνθη δεν υπάρχει κάποιος οργωμένος φορέας στην μελισσοκομία καθώς ο μελισσοκομικός συνεταιρισμός μετά τον νόμο Σκανδαλίδη είναι υπό διάλυση και οι περισσότεροι που ασχολούνται με την μελισσοκομία το κάνουν σε ερασιτεχνική βάση παράγοντας μικρές ποσότητες μελιού.

Στην εμπορική έκθεση όσο και στη Γιορτή Μελιού οι διοργανωτές υπόσχονται πολλές κληρώσεις με δώρα για τους επισκέπτες, προσφορά από επιχειρήσεις της Περιφερείας ΑΜ-Θ. Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να προβάλλουν τα προϊόντα τους στην έκθεση και στην 1η Γιορτή Μελιού ,μπορούν να ζητούν πληροφορίες και να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6987114294 -2541105043, υπεύθυνη κ. Ελένη Χοτζούδη.

Η είσοδος για το κοινό και στην Εμπορική Έκθεση και στη Γιορτή Μελιού είναι ελεύθερη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …