Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με τρεις ομάδες η Ξάνθη στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

Με τρεις ομάδες η Ξάνθη στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

0
robospecialists 2

Η πόλη μας εκπροσώπησε την Θράκη στους πανελλήνιους αγώνες και τώρα θα την εκπροσωπήσει με δύο ομάδες ποδοσφαίρου και μία κατηγορίας Δημοτικού

Τα βλέμματα στο Νέο Δελχί για τα Ξανθιωτάκια στην μεγάλη Εκπαιδευτική Ολυμπιάδα που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο

Επέστρεψαν από την Αθήνα και τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas οι Ξανθιώτες μαθητές με τρία ‘’χρυσά’’ εισιτήρια στις αποσκευές τους για το Νέο Δελχί και την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί εκεί από 25 έως και 27 Νοεμβρίου 2016. Από τις επτά ομάδες που συμμετείχαν από την Ξάνθη, και ολόκληρη την Θράκη, μετά τους Περιφερειακούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας, οι πέντε ανήκαν στην κατηγορία Regular για Δημοτικά Σχολεία, ενώ οι δύο στην κατηγορία ποδοσφαίρου, αμφότερες από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης.

Μικροί και μεγάλοι της Ρομποτικής ετοιμάζονται για την Ινδία

Οι ομάδες της Ξάνθης εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στους Πανελλήνιους Αγώνες που διεξήχθησαν στην Σχολή Μωραΐτη το Σάββατο 2 Ιουλίου και οι τρεις ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, είναι οι μικροί «filONEs» από τον νεοσύστατο Σύλλογο Ρομποτικής Μαθηματικών, Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης, οι γνωστοί μας «RoboSpecialists» με νέα σύνθεση και νέα ρομπότ και οι «RoboMasters» από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης. Οι μικροί «filONEs» μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία Δημοτικού στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη στην Ξάνθη, κατάφεραν να τερματίσουν δεύτεροι στους Πανελλήνιους Αγώνες ανάμεσα σε 43 ομάδες και με μικρή διαφορά από την πρώτη και να πάρουν το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία. Την ομάδα των λιλιπούτειων ρομποτιστών αποτελούν οι: Ηλίας Μπαλαφούτης, Λεωνίδας Φελεκίδης και Αλέξανδρος Πανταζίδης, ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Παναγιώτης Πανταζίδης.

Με δύο δυνατές ομάδες ποδοσφαίρου η Ξάνθη στην Ινδία

Οι δύο κορυφαίοι στην κατηγορία ποδοσφαίρου στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής ήταν αυτοί που μοιράστηκαν και την κορυφή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, εξασφαλίζοντας και οι δύο παρουσία στην Ολυμπιάδα. Στον Περιφερειακό διαγωνισμό οι «RoboSpecialists» είχαν νικήσει με σκορ 7-2, ενώ στην Αθήνα οι ρόλοι αντιστράφηκαν και την πρώτη θέση πήραν οι «RoboMasters» με σκορ 4-1. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο περσινός αργυρός Ολυμπιονίκης και επικεφαλής της ομάδας των «RoboSpecialists», Αλέξανδρος Πανταζίδης, αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα με τα καλώδια, τα οποία δημιουργούσαν μαγνητικό πεδίο, κάτι που θα λύσουν πριν την Ολυμπιάδα στην Ινδία, υποσχόμενος αντίστοιχη πορεία με την περσινή. Την ομάδα των «RoboMasters» αποτελούν οι: Ελευθέριος Γιαγκίδης, Ιωσήφ Μποκουράκης και Παναγιώτης Βαρδάρης, ενώ οι «RoboSpecialists» αποτελούνται από τους: Αλέξανδρο Πανταζίδη, Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Σονέρ Χασάνογλου, ενώ και οι δύο ομάδες έχουν ως προπονητή τον Αθανάσιο Μπαλαφούτη, προπονητή και της περσινής ομάδας των «RoboSpecialists» που απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Κατάρ με τους Αλέξανδρο Πανταζίδη, Βασίλη Κόκκινο και Χάρη Παπαδάκη.

Συνέχεια και συνέπεια μετά τον περσινό θρίαμβο

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά σε όλους τους μαθητές για την μεγάλη επιτυχία τους, ακόμη και σε αυτούς που δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, αφού οι ομάδες: Robo-Μάστορες, Robo-Τριδυμούλες, Robo-Guys και Robo-Τιούστερ, με προπονητή τον Θανάση Μπαλαφούτη, τερμάτισαν στην 6η, 11η, 16η και 21η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 43 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Συγχαρητήρια, ασφαλώς και στους δασκάλους και προπονητές τους, αλλά και στον σύλλογο «Ρομποτικής Μαθηματικών, Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης» που δημιουργήθηκε με σκοπό η περσινή επιτυχία των «RoboSpecialists» να έχει και συνέχεια και συνέπεια, και ήδη αυτό συμβαίνει στην Ξάνθη με την τριπλή παρουσία στην επόμενη Ολυμπιάδα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…