400 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κολοκύθι, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 φύλλο δάφνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τους κύβους του κολοκυθιού και τους σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε τις πιπεριές στην κατσαρόλα και τις σοτάρουμε ελαφρά για να μείνουν τραγανές. Τις αποσύρουμε και τις αφήνουμε μαζί με τα κολοκύθια.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κριθαράκι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μισό ζωμό λαχανικών, τον κουρκουμά, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πετάμε την δάφνη και προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.