6 πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
6 κολοκύθια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
700 γρ. φρέσκο ανθότυρο
300 γρ. ξυνομυζήθρα
4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
4 μεγάλα αβγά
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
4 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τα λαχανικά πρέπει να είναι κομμένα σχεδόν σε διάφανες φέτες. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε τα τυριά σε τρίμματα και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα στρώνουμε σε λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε μια στρώση την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον φρέσκο δυόσμο.
Χτυπάμε σε μπωλ τα αβγά, το γιαούρτι και το λάδι. Περιχύνουμε τα υλικά. Κουνάμε να πάει παντού το μίγμα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ώρα στους 180ºC σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε το μπουρέκι να ψηθεί για ακόμα 30′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το καλοκαιρινό μπουρέκι σερβίρεται κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά και ζεστό έτσι όπως τρέμει είναι ακαταμάχητο.