Για τη ζύμη
-150γρ. αλεύρι ολικής
-100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-½ κουτ. γλυκού αλάτι
-150γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
-1 αβγό
-60ml γάλα
Για τη γέμιση
-4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), σε ροδέλες
-1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό, σε ροδέλες
-200γρ. μπέικον, σε χοντρές φέτες και μετά σε κυβάκια
-½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
-3 αβγά
-150γρ. κασέρι τριμμένο
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Δουλεύετε στο μίξερ με το φτερό τα άλευρα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο και το δουλεύετε μέχρι να αποκτήσετε ψιχουλιαστή ζύμη. Ρίχνετε το αβγό και προσθέστε σταδιακά το γάλα ζυμώνοντας μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική. Την κάνετε μπάλα και την τοποθετείτε με μεμβράνη στο ψυγείο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε την πάπρικα. Προσθέτετε τα πράσα και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και συνεχίζετε για 5 λεπτά ακόμη. Αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε καλά ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια του μπέικον. Αφήνετε να πάρουν χρώμα για 6-7 λεπτά. Μόλις ροδίσουν τα αφαιρείται και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας . Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με ένα πιρούνι, προσθέτετε τον άνηθο, το κασέρι, το μπέικον και το μίγμα με τα πράσα.
Σε ένα ταψάκι ή σε μια ταρτιέρα που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τη ζύμη σε πάτο και τοιχώματα. Με ένα πιρούνι κάνετε τρύπες στη ζύμη σε διάφορα σημεία. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και ψήνετε στο φούρνο στον αέρα για 45 λεπτά.