Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Διαγωνισμός διηγήματος από την εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ» του Έβρου

Διαγωνισμός διηγήματος από την εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ» του Έβρου

0
oxthes evrou

Με γενικό τίτλο «Στις όχθες του Έβρου» γιορτάζει τα 35 χρόνια έκδοσής της

Η καθημερινή εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ» του Έβρου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 35 χρόνων της έκδοσής της, σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και τα βιβλιοπωλεία «Ελευθερουδάκης», προκηρύσσει διαγωνισμό διηγήματος με γενικό τίτλο «Στις όχθες του Έβρου». Το αφήγημα θα έχει ελεύθερο θέμα, θα διαδραματίζεται στις παρόχθιες περιοχές του Έβρου ποταμού, αλλά μπορεί να μεταφερθεί και σε κάθε νησιώτικη περιοχή της Ελλάδας, που έχει θαλάσσια σύνορα.

Όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό

1. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί, αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου, από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2016

2. Τα διαγωνιζόμενα κείμενα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, δακτυλογραφημένα στα ελληνικά ή σε ελληνική μετάφραση που θα συνοδεύει το τυχόν ξενόγλωσσο κείμενο. Δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν σε έκταση τις χίλιες πεντακόσιες (1.500) λέξεις, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν, ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλο διαγωνισμό.

3. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος με μία μόνο ιστορία, όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, κάτοικοι Ελλάδας ή εξωτερικού.

4. Τα είκοσι (20) καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε βιβλίο που θα εκδοθεί.

5. Οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν βιβλία της επιλογής τους αξίας 150, 100 και 50 ευρώ κατά την σειρά επιτυχίας, από το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη που είναι χορηγός του διαγωνισμού.

6. Οι δέκα πρώτοι συγγραφείς θα κερδίσουν από μια ετήσια συνδρομή της ΓΝΩΜΗΣ και του «360ο».

7. Τα τριάντα (30) καλύτερα διηγήματα θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ και στο free press «360ο» (έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση).

8. Η ανακοίνωση των νικητών και η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη.

9. Η υποβολή των ιστοριών γίνεται με αποστολή του κειμένου στην ηλεκτρονική διεύθυνση gnomi@gnomionline.gr. Στο θέμα του e-mail πρέπει να αναγράφεται: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ. Στο σώμα του μηνύματος πρέπει να σημειώνονται επίσης: ο τίτλος της ιστορίας (διαφορετικός από το θέμα του διαγωνισμού) και τα προσωπικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο). Συνημμένα πρέπει να υπάρχουν δύο ξεχωριστά αρχεία word:

Α. το κείμενο της ιστορίας με τον τίτλο χωρίς το όνομα του δημιουργού,

Β. το βιογραφικό του δημιουργού (σε διαφορετικό αρχείο, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει, εκτός από αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας, και βασικές πληροφορίες για τον συμμετέχοντα [ηλικία, επαγγελματική ιδιότητα, οικογενειακή κατάσταση, βασικές σπουδές]).

10. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής ιστορίας με λογοτεχνικό ψευδώνυμο. Στο βιογραφικό σημείωμα όμως του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να σημειώνονται τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς του.

11. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τις κυρίες Σωτηρία Μαραγκοζάκη, συγγραφέα, Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέα και Σούλα Οικονομίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τα μέλη της επιτροπής δεν θα γνωρίζουν τα ονόματα των συμμετεχόντων.

12. Όλοι οι νικητές που θα επιλεγούν για την έκδοση των διηγημάτων θα πάρουν δωρεάν από πέντε αντίτυπα και όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό από ένα αντίτυπο του βιβλίου.

13. Στο εξώφυλλο της έκδοσης θα αναγράφεται το πλήρες ονοματεπώνυμο των είκοσι δημιουργών ή το ψευδώνυμό τους, ενώ στο εσωτερικό της έκδοσης, στις τελευταίες σελίδες, θα υπάρχουν τα ονόματα όλων όσοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

14. Με την ηλεκτρονική αποστολή του διηγήματος, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση και εκχωρεί στους διοργανωτές το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση και έκδοση της ιστορίας του, εφ’ όσον διακριθεί, χωρίς άλλη αξίωση ή απαίτηση οικονομικής φύσης.

15. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Επικοινωνία: 2551033785 – 2551024222 – gnomi1@otenet.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σύγκρουση της ταυτότητας στο «Αόρατος Άνθρωπος» του Ραλφ Έλλισον

Η καταπίεση του αφροαμερικανού ήρωα μπορεί να ερμηνευτεί ως μια αναπαράσταση των κοινωνικώ…