Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Cheesecake αλμυρό με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης

Cheesecake αλμυρό με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης

0
cheesecake-almiro

Για τη βάση

-8 κουτ. σούπας ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί της αρεσκείας σας, θρυμματισμένη

-3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη)

-5 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα ξερή

Για τη γέμιση

-4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

-300γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι

-150γρ. γιαούρτι αγελαδινό

-150ml κρέμα γάλακτος

-180γρ. μαλακή φέτα θρυμματισμένη

-1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το στόλισμα

-10 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο σε 20 ροδέλες τυλιγμένες σε ρολάκια

-3-4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε την ψίχα του ψωμιού, το βούτυρο και την παρμεζάνα ή τη μυζήθρα, μέχρι να φτιάξετε ένα πηχτό και λασπώδες μίγμα. Βάζετε σ’ ένα ταψί με αποσπώμενη βάση 24 εκ λαδόκολλα και αδειάζετε το μίγμα. Ψήνετε τη βάση για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τους κρόκους των αβγών με το ανθότυρο, μέχρι να φτιάξετε ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέτετε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη φέτα, το ψιλοκομμένο δυόσμο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα τυριών. Ανακατεύετε με ανάλαφρες κινήσεις, ώστε η μαρέγκα να ενωθεί με το μίγμα χωρίς να χάσει τον όγκο της. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι, επάνω στην ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το ξαναβάζετε στο φούρνο. Ψήνετε το cheesecake για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα και στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Ανοίγετε με προσοχή το κούμπωμα του ταψιού, το αφαιρείτε, στολίζετε με τα ρολάκια από τις πιπεριές Φλωρίνης σχηματίζοντας ωραία σπιράλ. Όταν σερβίρετε περιχύνετε με κρέμα βαλσαμικού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…