Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αγωνία για 150 εργαζόμενους στα καταστήματα Μαρινόπουλος της Ξάνθης

Αγωνία για 150 εργαζόμενους στα καταστήματα Μαρινόπουλος της Ξάνθης

0
marinopoulos-adeiorafi

Εικόνα ερήμωσης στα 4 καταστήματα του Ομίλου. Μιλά στο «Ε» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δ. Καραγεωργόπουλος

Σε αγώνα καλεί τους εργαζόμενους η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης – Στο πλευρό τους η ΝΟΔΕ Ξάνθης

Αγωνιώδεις προσπάθειες να προστατευτεί από το «κυνήγι» των προμηθευτών του και να διασωθεί από το «λουκέτο» καταβάλλει τις τελευταίες ημέρες ο Όμιλος Μαρινόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών προσωρινή αίτηση αναστολής καταδιωκτικών μέτρων εναντίον της στο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα. Η αίτηση τελικώς, με πρωτοβουλία της έδρας, θα εκδικασθεί το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουλίου. Εάν η αίτηση του Μαρινόπουλου απορριφθεί την Παρασκευή, τότε αυτομάτως η εταιρεία θα πτωχεύσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους 13.000 χιλιάδες εργαζομένους και τους πάνω από 3.000 προμηθευτές που απασχολούν 30.000 εργαζόμενους! Να σημειώσουμε πως τα χρέη του Ομίλου προς τους προμηθευτές ανέρχονται στο 1 δις ευρώ και στις τράπεζες στο 1,5 δις ευρώ.

150 εργαζόμενοι στα 4 καταστήματα του Ομίλου Μαρινόπουλος της Ξάνθης

Άδεια ράφια από προϊόντα, άδειοι διάδρομοι από κόσμο, άδεια ταμεία και μια βουβή αγωνία στα μάτια των εργαζομένων που βρίσκονται σε στάση αναμονής και αγωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι με την εταιρεία και το εργασιακό τους μέλλον. Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίσαμε στα 4 καταστήματα του Ομίλου που απασχολούν συνολικά 150 εργαζόμενους. Κανείς δεν θέλησε να μας μιλήσει όμως είναι φανερή η ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς δουλειά. Μια ανησυχία που διαχέεται σ’ όλη την τοπική κοινωνία καθώς 150 νέοι άνεργοι αν προστεθούν στην λίστα των ανέργων της Ηλεκτρονικής, της Venus, των Sprider Spors, DIANA κ.λ.π. που έκλεισαν εκτοξεύουν τον δείκτη ανεργίας στο νομό μας και εντείνουν το κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης που δηλώνει αλληλέγγυος στο πρόβλημα των εργαζομένων και όπως ανέφερε έχει επικοινωνήσει με την Ομοσπονδία τους και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης θα στηρίξει τον αγώνα τους.

Μιλά στο «Ε» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπάλληλων Δημήτρη Καραγεωργόπουλο ο οποίος και μας ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Ομοσπονδία για την προστασία των εργαζομένων μελών της: «Ήδη έχει γίνει μια κινητοποίηση των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία στον Άλιμο. Ζητήσαμε από το Πρωτοδικείο να μας επιδοθεί το αίτημα υπαγωγής και το σχέδιο εξυγίανσης που υπέβαλλε η εταιρία για να εξετάσουν οι νομικοί μας αν προτείνονται αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων και μειώσεις μισθών. Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στην προστασία των δικαιωμάτων τους καθότι δεν τους οφείλονται δεδουλευμένα. Ελπίζουμε πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους προμηθευτές ώστε να μην οδηγηθεί ο Όμιλος σε λουκέτο γιατί αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο για τους 13.000 εργαζόμενους όσο και άλλες εταιρείες και παραγωγούς που ήταν προμηθευτές του Ομίλου. Θα είναι ένα πολύ σοβαρό χτύπημα για την αγορά και την οικονομία της χώρας», τονίζει ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Σε αγώνα καλεί τους εργαζόμενους η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καλεί όλους τους εργαζόμενους να κάνουν στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Ιούνη 5 μμ – 9μμ και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση στις 6.00 μμ στο κατάστημα του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ στην οδό Τσιμισκή στην Ξάνθη. Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Όλοι μας έχουμε το φόβο ότι θα έρθει και η σειρά του καταστήματος που δουλεύουμε να κλείσει, ότι θα ακολουθήσει η δικής μα απόλυση. Όλοι έχουμε υποστεί μειώσεις στους μισθούς, περικοπή των επιδομάτων. Πολλοί υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Εδώ και δύο μήνες οι μισθοί μπαίνουν με καθυστέρηση και σε δόσεις, γεγονός που έχει μεγαλώσει την ανησυχία μας κάθε μήνα για το αν θα πληρωθούμε κανονικά ή όχι.Πηγαίνουμε για δουλειά και δεν έχουμε αντικείμενο εργασίας. Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας να τις καθορίζουν ο Μαρινόπουλος, οι μεγαλέμποροι, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, δε θα γίνουμε έρμαια των πληροφοριών μέσω δημοσιευμάτων. Από σήμερα το κάθε μαγαζί να γίνει κέντρο αγώνα. Με πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Καλούμε τους συναδέλφους με πνεύμα πρωτοβουλίας να συγκεντρωθούν όλοι σε κάθε κατάστημα, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να υιοθετήσουν τα αιτήματα μας, να συμμετέχουν στα καλέσματα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα με τουλάχιστον 3 συναδέλφους ανά κατάστημα που θα έχει την ευθύνη να επικοινωνεί με το κλαδικό μας σωματείο για τον καλύτερο συντονισμό και τη κοινή δράση σε περισσότερα καταστήματα».

Στο πλευρό τους η ΝΟΔΕ Ξάνθης

Την ανησυχία της για τους εργαζόμενους εκφράζει η ΝΟΔΕ Ξάνθης και καλεί την κυβέρνηση να ενδιαφερθεί γι αυτούς και τις επιχειρήσεις που κλείνουν. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο ως απλός θεατής. Ακόμη μια ελληνική επιχείρηση, ο Μαρινόπουλος, με ιστορία δεκαετιών κινδυνεύει με κλείσιμο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι. Η φορολογική πολιτική και τα capital controls της Κυβέρνησης Σύριζα Ανελ οδηγούν χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες σε αδιέξοδο. Δεκάδες συμπολίτες μας οδηγούνται στην ανεργία. Θα ενδιαφερθεί γι αυτούς η Κυβέρνηση;».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…