Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Τραγωδία στην άσφαλτο από το χαλάζι και …την «κακιά την ώρα»

Τραγωδία στην άσφαλτο από το χαλάζι και …την «κακιά την ώρα»

0
troxaio-nestos

Έχασαν την ζωή τους στην γέφυρα του Νέστου δύο 24χρονες φοιτήτριες από την Θεσσαλονίκη. Η σφοδρή χαλαζόπτωση και η ολισθηρότητα του δρόμου ευθύνονται για το θανατηφόρο τροχαίο

Η παρέα των 4 κοριτσιών ερχόταν να συναντήσει Ξανθιώτισσα συμφοιτήτριά τους για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά – Δεν κινδυνεύει η ζωή των δύο άλλων. Θλίψη στην Ξάνθη

Σε τραγωδία κατέληξε η χαρούμενη πρωτομαγιάτικη εκδρομή στην Ξάνθη μιας παρέας 4 κοριτσιών από την Θεσσαλονίκη. Η 24χρονη οδηγός και η επίσης 24χρονη συνοδηγός του μοιραίου ΙΧ έχασαν τη ζωή τους μετά από σφοδρή σύγκρουση με προπορευόμενο ΙΧ που είχε προηγουμένως συγκρουστεί στα κιγκλιδώματα της Εγνατίας Οδού στην περιοχή Παραδείσου-Τοξοτών, στην γέφυρα του Νέστου.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση και η ολισθηρότητα του δρόμου ευθύνονται για το θανατηφόρο τροχαίο

Ήταν περίπου στις 10.45 το πρωί της Τρίτης 3 Μαΐου όταν στο συγκεκριμένο σημείο έπεφτε χαλάζι. Ήταν δε τόσο σφοδρή η χαλαζόπτωση και προξένησε τόσο μεγάλη ολισθηρότητα στο οδόστρωμα ώστε πριν το θανατηφόρο τροχαίο προκάλεσε και άλλα δύο ατυχήματα με ελαφρούς τραυματισμούς, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία αυτοί οι δύο παράγοντες ευθύνονται για το θανατηφόρο τροχαίο καθώς και για τα άλλα δύο. Συγκεκριμένα λίγο πριν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας το ΙΧ οδηγούσε Ρουμάνος υπήκοος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στην δεξιά πλευρά του κιγκλιδώματος της Εγνατίας. Ο 38χρονος οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να δει τις ζημιές που προκάλεσε η σύγκρουση. Εκείνη ήταν η μοιραία στιγμή για τις κοπέλες, το αυτοκίνητο των οποίων ανεξέλεγκτο από την ολισθηρότητα του δρόμου κυριολεκτικά καρφώθηκε στο αυτοκίνητο του Ρουμάνου προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο της οδηγού και τον βαρύτατο τραυματισμό της συνοδηγού που εξέπνευσε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο της Ξάνθης με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σε κατάσταση σοκ οι δύο άλλες 23χρονες κοπέλες που καθόταν στο πίσω κάθισμα και οι οποίες νοσηλεύονται τραυματισμένες στο νοσοκομείο Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Ελαφρά τραυματίστηκε στο πόδι επίσης και ο Ρουμάνος οδηγός. Στο ίδιο σημείο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας σημειώθηκε επίσης κι άλλο ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι μια γυναίκα. Οι δύο άτυχες κοπέλες που έχασαν τη ζωή τους ήταν φοιτήτριες στην Φιλοσοφική και στην Σχολή Ιστορίας Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και η παρέα ερχόταν να συναντήσει μια Ξανθιώτισσα συμφοιτήτριά τους για να γιορτάσουν μαζί την Πρωτομαγιά.

Η κακιά η ώρα…

«Λείψε ώρα να ζήσεις χρόνια» λέει ο λαός μας για να περιγράψει την κακοδαιμονία…

Και τα 4 νέα κορίτσια βρέθηκαν στην δίνη της… Όπως λένε οι αστυνομικοί ήταν τόσο σφοδρή η χαλαζόπτωση που έπληξε το πρωί της Τρίτης την περιοχή Παραδείσου-Τοξοτών που το σκηνικό και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θύμιζε …ηλεκτρονικό παιχνίδι. Διήρκεσε λίγα λεπτά αλλά ήταν τόσο έντονη που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Επίσης στο θανατηφόρο τροχαίο συνέβαλε και η απειρία της οδηγού που δεν κατάφερε να συγκροτήσει το αυτοκίνητο όπως έδειξε η έρευνα που διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης. Ο άδικος χαμός των κοριτσιών προκάλεσε θλίψη στην κοινωνία της Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…