-2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Αλατοπίπερο
-2/3 του φλιτζανιού νερό
-150gr. Κασέρι τριμμένο
-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το λάδι, το νερό και λίγο αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε με καθαρά χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη υγρή που δεν κολλάει στα χέρια. Συνεχίζουμε το ζύμωμα λίγο ακόμα και αφού κάνουμε μια μπάλα την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ για 30 λεπτά.
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα φυλάμε στην άκρη.
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε ένα ένα σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα , πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα τυριού στην άκρη της ζύμης και τα τυλίγουμε σε ρολά που κλείνουμε στις δυο άκρες. Τα διπλώνουμε στη μέση και με τον πλάστη τα ανοίγουμε πάλι σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα.
Ρίχνουμε λίγο από το λάδι σε τηγανάκι και ψήνουμε τις πίτες 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κατόπιν μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε αμέσως.