Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Καλό ταξίδι Γιώργο Παπασταματίου

Καλό ταξίδι Γιώργο Παπασταματίου

0
papastamatiou 2

Έφυγε από την ζωή ο αντιδήμαρχος Ξάνθης στα 56 του χρόνια μετά από 2ετή μάχη με την επάρατο νόσο

Μέσα σε κλίμα θλίψης ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο τον αποχαιρέτησαν – Ο δήμος ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας του

Θλίψη και συγκίνηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ξάνθης και στην διοίκηση του δήμου η είδηση του θανάτου του Γιώργου Παπασταματίου. Ο εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και αναπληρωτής του Δημάρχου και πρώην πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 21 Απριλίου σε ηλικία 56 ετών μετά από διετή μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο. Το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής μέσα σε κλίμα θλίψης αποχαιρέτησε τον Γιώργο Παπασταματίου.

Μέσα σε κλίμα θλίψης ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Παπασταματίου

Εμφανώς συγκινημένος ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Παπασταματίου τονίζοντας τα στοιχεία του χαρακτήρα του που τον διέκριναν και τον έκαναν αγαπητό στην κοινωνία της Ξάνθης η οποία και τον τιμά με την ψήφο της από το 2003, εκλέγοντας τον στο δημοτικό συμβούλιο ενώ και η προηγούμενη και η τωρινή δημοτική αρχή του είχαν αναθέσει θέσεις ευθύνης. Αναφέρθηκε στην εντιμότητα, την σεμνότητα και το ήθος του καθώς επίσης και την αισιοδοξία, την καλοσύνη, την καλοπροαίρετη διάθεση, την αγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητα στο έργο που είχε αναλάβει είτε ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ από το 2006 – 2011, είτε ως αντιδήμαρχος με διάφορες άλλες αρμοδιότητες παλαιότερα: «Αποχαιρετούμε έναν ενεργό πολίτη, ένα άνθρωπο χαμηλών τόνων που με πολύ προσωπική δουλειά, με σεμνότητα και εντιμότητα είχε μετρήσιμα αποτελέσματα στο έργο του και κέρδισε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας της Ξάνθης». Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην δύναμη και στην αισιοδοξία και την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισε την δοκιμασία με την υγεία του: «Θα μας λείψεις Γιώργο…. Σε αποχαιρετούμε στο μεγάλο σου ταξίδι και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το Ξανθιώτικο χώμα που θα σε σκεπάσει…» Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος πρότεινε την ανάληψη εξόδων της κηδείας από το δήμο , την κατάθεση στεφάνου από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο και την εξουσιοδότηση να εκφωνήσει τον επικήδειο και την έκφραση θερμών συλλυπητηρίων προς την οικογένειά του εκλιπόντος. Η πρότασή του έγινε ομόφωνα δεκτή ενώ ακολούθησε Οικονομική επιτροπή για να καθορίσει το ύψος της δαπάνης, Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Δρεμσίζης ενώ ήταν βαρύ το κλίμα και εμφανής η λύπη όλων των δημοιτκών συμβούλων. Η κηδεία του έγινε στις 5 μ.μ. της Παρασκευής και η Εξώδιος Ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην Κυψέλη. Ο Γιώργος Παπασταματίου εργαζόταν ως υπάλληλος στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ενώ ήταν παντρεμένος με την Ελένη και έχει δύο κόρες, τη Στέλλα και την Αποστολία.

Η Κοινωνία Δημοτών αποχαιρετά τον Γιώργο Παπασταματίου

«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Η παράταξή μας, σύσσωμη αποχαιρετά σήμερα τον αυτοδιοικητικό, τον άνθρωπο Γιώργο Παπασταματίου. Έναν άνθρωπο, ευγενικό, καλοπροαίρετο, συγκαταβατικό. Έναν αυτοδιοικητικό που δίδασκε καθημερινά πολιτικό πολιτισμό, που ήξερε να διαχωρίζει τη πολιτική αντιπαράθεση με τη προσωπική συμπάθεια. Έναν άνθρωπο που πολέμησε με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία την ασθένειά του. Στο δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης, πιο φτωχό πια, θα μας λείψει η παρουσία του. Καταθέτουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι

Θανάσης Ξυνίδης, Ηλίας Βασιλούδης, Αχμέτ Καρά, Γιώργος Μυλωνάς, Ισμέτ Τοπ, Μανώλης Φανουράκης»

Συλληπητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Γιώργου Παπασταματίου, ενεργού πολίτη της Ξάνθης.

Ευχόμαστε στην οικογένεια του υγεία και δύναμη για να διατηρήσει ζωντανή την μνήμη του».

Συλλυπητήρια από τους ΑΝΕΛ Ξάνθης

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ξάνθης, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του συμπατριώτη μας Γιώργου Παπασταματίου. Ευγενής και μαχητής μέχρι το τέλος της ζωής του, θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και αγάπη».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…