Με χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκαν την καριόκα στην πρεσβεία της Βραζιλίας
Το δήλωσε στο «Ε» η υπεύθυνη του Εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας της Βραζιλίας Ε. Βουρνά
Δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για την απήχηση και την θετική αποδοχή που είχε η προσπάθειά τους να διεθνοποιήσουν την καριόκα Ξάνθης, τα μέλη που συμμετείχαν στην αποστολή στην Αρχαία Ολυμπία κατά την τελετή της Αφής της Φλόγας. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση του προέδρου του Επιμελητήριου Ξάνθης κ. Μωραΐτη που εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση και συγκίνηση από το γεγονός ότι «η Καριόκα Ξάνθης πήρε άριστες κριτικές απ’ το σύνολο των εκλεκτών προσκεκλημένων όλης της γης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Την ίδια εκτίμηση έχει και ο εμπνευστής της προσπάθειας ο κ. Στέλιος Αρσενίου που συμμετείχε επίσης στην αποστολή. Όπως ανέφερε στο «Ε» η προσπάθεια είχε μεγάλη επιτυχία γιατί υπήρξε καλή οργάνωση και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Είπε επίσης πως θα υπάρξει και συνέχεια με απώτερο στόχο την καθιέρωση της καριόκας ως Ολυμπιακό γλυκό στους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Με χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκαν την καριόκα στην πρεσβεία της Βραζιλίας
Το ενδιαφέρον του «Ε» όμως κέντρισε η διερεύνηση της άλλης πλευράς γι’ αυτό απευθύνθηκε στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα και συνομίλησε με την υπεύθυνη του Εμπορικού τμήματος κα Ειρήνη Βουρνά. Η κα Βρανά είναι Βραζιλιάνικης καταγωγής όμως διαμένει στην χώρα μας και εργάζεται στην πρεσβεία της Βραζιλίας. Η κα Βουρνά εξέφρασε την χαρά για την γνωριμία της με την αποστολή της Ξάνθης καθώς επίσης και γιατί της δόθηκε η δυνατότητα να γευτεί ένα τόσο εξαίσιο γλυκό την καριόκα Ξάνθης δήλωσε δε: « Νιώθω συγκίνηση και χαρά που πριν 35 χρόνια έναν Ζαχαροπλάστη από την πόλη της Ξάνθης τον ενέπνευσαν οι καριόκας οι κάτοικοι του Ρίο και δημιούργησε αυτό το εξαίσιο γλυκό της καριόκας». Σ΄ ότι αφορά το αίτημα που κατέθεσε η αποστολή για την καθιέρωση του ως Ολυμπιακό γλυκό η κα Βουρνά σημείωσε πως αυτό δεν αφορά την πρεσβεία.
mxanthopoulou@empros.gr