Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 505 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Ξάνθης

505 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Ξάνθης

0
ergasia-apr164

Πήραν έγκριση από το υπουργείο Εργασίας. Ο Δήμος Ξάνθης έστειλε το προσχέδιο για τις ειδικότητες και τα έργα

Το πρόγραμμα θα «τρέξει» από τον Αύγουστο

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει ο βασικός κορμός του φετινού προγράμματος, που θα αφορά 6.918 θέσεις στους 17 πιο ευάλωτους δήμους-θύλακες μακροχρόνιας ανεργίας (πάνω από 10%). Δύο με τρεις μήνες αργότερα θα προκηρυχθούν οι υπόλοιπες 12.656 θέσεις εργασίας σε 34 δήμους της χώρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φετινών προσλήψεων σε ΟΤΑ στις 19.518 θέσεις.

Εγκρίθηκαν 505 θέσεις για το δήμο Ξάνθης

Ο δήμος Ξάνθης έχει ενταχθεί στη β’ φάση του προγράμματος που αναμένεται να «τρέξει» από τον Απρίλιο. Το υπουργείο ενέκρινε 505 θέσεις κοινωφελούς Εργασίας για το δήμο 8μηνης διάρκειας. Μάλιστα θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα σε δύο φάσεις ούτως ώστε να διαρκέσει 1,5 χρόνο. Οι ειδικότητες ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες μας, την Παρασκευή έχουν αποσταλεί ένα προσχέδιο που αφορά στις ειδικότητες και στα έργα που ζητά το υπουργείο και αναμένεται έγκριση και οριστικοποίηση των ειδικοτήτων ώστε στην συνέχεια θα αρχίσει η διαδικασία της προκήρυξης.

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό συμβούλιο 14 δίμηνες προσλήψεις για πυροπροστασία

Εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας το αίτημα της Υπηρεσίας Προσωπικού για πρόσληψη 14 ατόμων με 2μηνες συμβάσεις για την κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας εν’ όψει της θερινής σαιζόν.

1 πρόσληψη Δικηγόρου στον Δήμο Ξάνθης

«Τρέχει» η προκήρυξη για την πρόσληψη Δικηγόρου με έμμισθη εντολή για τον δήμο Ξάνθης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο καθώς και πληροφορίες για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών από το Γραφείο Προσωπικού του Δ. Ξάνθης (τηλ. 25410 28398 Υπεύθυνη Βασιλούδη Δέσποινα).

7 θέσεις στο Βοηθητικού Φυλακτικού προσωπικού στο Μουσείο Αβδήρων

Από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ – Αιτήσεις έως τις 25 Απριλίου

Αιτήσεις δέχεται το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορά στην πρόσληψη 728 ανέργων για πέντε μήνες ως προσωπικού φύλαξης σε μουσεία, εφορείες αρχαιοτήτων και άλλους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού. Στην προκήρυξη μπορούν να συμμετάσχουν μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού, ηλικίας 18 και άνω. Για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων έχουν εγκριθεί 7 θέσεις ΔΕ Βοηθητικού Φυλακτικού Προσωπικού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν με ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχής στο www.oaed.gr έως τις 25 Απριλίου.

Έρχεται προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμους στην Τράπεζα της Ελλάδος

Προσλήψεις και στο Λιμενικό

Με 35 προσλήψεις μονίμων κυρίως τεχνικού προσωπικού (Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) επανέρχεται η Τράπεζα της Ελλάδος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, έπειτα από απουσία πέντε ετών. Παράλληλα εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για 29 θέσεις στην ειδικότητα ΠΕ Χημικών για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Ήδη στον διαγωνισμό του υπουργείου ορίστηκαν τα άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 (μία θέση για ΑμεΑ και μία για τρίτεκνο) και πλέον η προκήρυξη πάει στο ΑΣΕΠ για έκδοση.

Προσλήψεις στο Λιμενικό

Επίσης ξεκίνησαν οι διαδικασίες κατάταξης στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) 276 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Λιμενικό θα προσληφθούν κυρίως κάτοχοι Πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Πτυχίου Τεχνικού-Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ Κύκλου (απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών), στην ειδικότητα Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, ενώ περί τις 100 θέσεις θα διεκδικήσουν υποψήφιοι με Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες) και ιδιώτες (απόφοιτοι Λυκείου) που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα, ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.

Ανοίγουν 7.692 θέσεις σε δήμους, περιφέρειες, μουσεία

Θέσεις εργασίας ανοίγουν σε δήμους, περιφέρειες, μουσεία με συμβάσεις από δύο ως και οκτώ μήνες. Το προσωπικό που ζητούν οι δήμοι, οι περιφέρειες, αλλά και οι αρμόδιοι των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων είναι:

•οδηγοί,

•χειριστές μηχανημάτων,

•εργάτες,

•υδρονομείς,

•βρεφονηπιοκόμοι,

•ναυαγοσώστες,

•συντηρητές,

•αρχαιολόγοι.

Συγκεκριμένα οι θέσεις είναι:

•Αρχαιολογικοί χώροι: 3.564

•Μουσεία:728

•Δήμοι: 250

•Περιφέρειες: 900

•Κατασκηνώσεις: 450

Τα κριτήρια για την πρόσληψη είναι:

•βαθμός βασικού τίτλου σπουδών,

•εμπειρία,

•χρόνος ανεργίας,

•πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας,

•τριτεκνία ή τέκνο τρίτεκνης οικογένειας.

Ξεκίνησε το ΕΣΠΑ για τουριστικές επιχειρήσεις

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 17 Μαΐου για να διεκδικήσουν επιδοτήσεις από 6.000 έως 60.000 ευρώ

Ανοικτά είναι δύο δημοφιλή προγράμματα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ.

Η πρώτη είναι η δράση με την επωνυμία «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών» και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις μέχρι τις 17 Μαΐου. Το εύρος των επιδοτήσεων που μπορούν να διεκδικήσουν όσοι ενταχθούν κυμαίνεται από τις 6.000 έως τις 60.000 ευρώ. Η δεύτερη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» χρηματοδοτεί εταιρείες από οκτώ κλάδους της οικονομίας. Οι δικαιούχοι μπορούν να πάρουν ενισχύσεις από 6.000 έως 80.000 ευρώ και μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 20 Μαΐου.

Και στις δύο δράσεις οι επιδοτήσεις προσαυξάνονται κατά 10% αν οι επενδυτές προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά το τουριστικό πρόγραμμα, ευκαιρίες χρηματοδότησης έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε 131 δραστηριότητες του τουριστικού κλάδου προκειμένου να ανανεώσουν τις υποδομές και να κάνουν πιο ανταγωνιστικές τις υπηρεσίες τους. Ανάμεσα στις δραστηριότητες που μπορούν να χρηματοδοτηθούν είναι οι υπηρεσίες ενοικίασης λεωφορείων, επιβατηγών αυτοκινήτων και αμαξών με ζώα, θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών, θαλάσσιες και παράκτιες μεταφορές επιβατών με θαλαμηγούς, σκάφη εκδρομών και περιηγήσεων θάλασσας, πλωτά ταξί, ενοικίαση σκαφών, καταλύματα όλων των μορφών, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξεναγοί, υπηρεσίες διοργάνωσης συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκμάθησης θαλάσσιων σπορ και καταδύσεων αλλά και υπηρεσιών μίνι γηπέδων, καλαθοσφαίρισης, κολυμβητηρίου. Επίσης επιδοτούνται ταξιδιωτικά πρακτορεία, γραφεία οργανωμένων ταξιδιών κλπ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…