1 πακέτο ζυμαρικά fusilli
250γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
2 καρότα κομμένα
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1/4 κούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα και το τέλος
4 σκελίδες σκόρδου, λεπτοκομμένες
450γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/4 με 1/2κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/2 κούπα φρέσκια μέντα χοντροκομμένη
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
200γρ. κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα τελευταία 2 λεπτά προσθέστε το μπρόκολο, τα καρότα και την κίτρινη πιπεριά. Κρατήστε 1/2 κούπα από το νερό, στραγγίξτε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μέσα το σκόρδο και σοτάρετέ το μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέστε τις ντομάτες, τις νιφάδες πιπεριάς και 1κ.γ. αλάτι. Σοτάρετέ τα μέχρι οι ντομάτες να μαραθούν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το μισό νερό της κούπας που είχατε κρατήσει και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα της ντομάτας στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, προσθέστε την μέντα, την παρμεζάνα και το μισό κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε καλά. Αλατίστε όσο χρειάζεται. Σερβίρετε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί.