Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταποδομακαρονάδα φούρνου

Χταποδομακαρονάδα φούρνου

0
xtapodomakaronada-fournou

-1 κιλό χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο

-500 γρ. μακαρόνια

-3 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλά καρέ

-400 γρ. τοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, με το χυμό τους, πολτοποιημένα

-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

-1 φύλλο δάφνη

-1 ξυλάκι κανέλας

-250 ml λευκό κρασί, ξηρό

-200 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζουμε το χταπόδι με 150 ml νερό σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε κομματάκια 2-3 εκατοστών. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν λίγο. Ρίχνουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και 100 ml νερό, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να «δέσει» η σάλτσα. Αφαιρούμε και πετάμε την κανέλα και τη δάφνη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί. Aδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα με το χταπόδι και ανακατεύουμε απαλά για να σκορπιστεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μακαρόνια και να μελώσει η σάλτσα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…