Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με επιτυχία στην Ξάνθη ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής

Με επιτυχία στην Ξάνθη ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής

0
robotrela axion

Στον χώρο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ΑΞΙΟΝ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με θέμα «Ο Γαλαξίας μας» για παιδιά Δημοτικού

Ετοιμάζουν βαλίτσες για την Αθήνα οι μικροί μαθητές της ΑΜ-Θ για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό σε δύο εβδομάδες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων ΑΧΙΟΝ Ξάνθης ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για παιδιά δημοτικού, στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Ο Γαλαξίας μας». Η όλη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (WRO Hellas), το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης και το ΑΧΙΟΝ Ξάνθης υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ. Συνολικά διαγωνίστηκαν 22 ομάδες με 120 μαθητές από τους 5 νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Διακρίθηκε για 2η χρονιά το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Την 1η θέση κατέλαβε για 2η χρονιά το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής με την ομάδα RoboMars και την κατασκευή «Σώστε τη Γη». Οι μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα RoboMars είναι οι Αναστασία Δαλακούρα, Δήμος Πατλάκας, Λαυρέντης Σταυρίδης, Σπύρος Τερλεμές, Γεώργιος Τοπαλίδης, Παρασκευή Τσιουκάρη και Νικόλαος Χατζηαντωνιάδης. Προπονητής τους είναι ο κ. Φώτης Θεοχαρόπουλος. Την 2η θέση κατέλαβε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής με την ομάδα «LegoGalaxy» και την Κατασκευή «Διαστημόπλοιο Εξερεύνησης». Την ομάδα «LegoGalaxy» απαρτίζουν οι μαθητές Γεώργιος Γεωργαντάς, Χριστόδουλος Καλάμης, Νικολέτα Μπάρμπα, Σταύρος Μπούζγας, Αναστασία Πετμεζά και Δημήτριος Πραντσίδης. Προπονητές των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής είναι οι Θεόδωρος Στανίτσας και Ιωάννης Μιχαηλίδης. Ισοβάθμησε επίσης στη 2η θέση το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης με την ομάδα «Faster» και τη κατασκευή «Διαστημικό όχημα στον Άρη». Οι μαθητές-μέλη της ομάδας «Faster» Αριστείδης Αποστολίδης, Στράτος Δαρδαμπούνης, Βασίλης Μαστρογιαννούδης, Νικόλαος Μητούσης, Δημοσθένης Μπαλτατζής και Ανδρέας Παπανδρέου, προπονούνται από τον κ. Θεοφάνη Κονταράκη.

Στην 5η θέση η ομάδα «Robo τρέλα» του ΑΞΙΟΝ Ξάνθης

Την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα «Probot» του ομίλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με την κατασκευή τους «Ταξίδι στον πλανήτη του μικρού Πρίγκιπα». Την 4η θέση κατέλαβε το Δημοτικό Σχολείο Χωριστής Δράμας με την ομάδα «Αριανοί- UFO» και την κατασκευή «Διαστημικός Σταθμός στον Πλανήτη Αρη», ενώ την 5η θέση κατέλαβαν με ισοβαθμία το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «AXION» Ξάνθης με την ομάδα «Robo τρέλα» και την κατασκευή «Αποικία επιστημόνων στον Άρη» και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας με την ομάδα «Γ.Ε.Λ. 999» και την κατασκευή «Αστεροειδής Γ.Ε.Λ».

Ετοιμάζουν βαλίτσες για την Αθήνα σε δύο εβδομάδες διεκδικώντας την πανελλαδική πρωτιά

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αποκλειστικά για παιδιά δημοτικού ηλικίας 8-12 ετών, διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas στις 19 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα. O διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους από τις 13 Περιφέρειες της χώρας να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες, για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Ο Γαλαξίας μας». Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές, θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή έγκριτων επιστημόνων, με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της Ομάδας και το σχεδιασμένο video (animation) με το λογισμικό Scratch.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχύτητες οπτικών ινών σε ακόμα πιο προσιτές τιμές στην Ξάνθη

COSMOTE: Προγράμματα Fiber To The Home με επιδότηση €200 για 24 μήνες Σε εγγυημένες ταχύτη…