Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μπουρλότο» στο Δημοτικό του Τοπείρου

«Μπουρλότο» στο Δημοτικό του Τοπείρου

0
dimotiko topeirou noe1

Διαμαρτυρία και αποχώρηση της αντιπολίτευσης – Έπεσαν «γαλλικά» από τον Δήμαρχο Θ. Μίχογλου στον δημοτικό σύμβουλο Χ. Δελή

Ο Δελής θα καταθέσει μήνυση για εξύβριση και η αντιπολίτευση θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ αντιπολίτευσης και δημοτικής αρχής στον δήμο Τοπείρου με αποκορύφωμα την συνεδρίαση της Τετάρτης 2 Μαρτίου όπου και κορυφώθηκε με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης αλλά και την έντονη φραστική επίθεση του δημάρχου κ. Μίχογλου ενάντια στο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Χ. Δελή που προκάλεσε «θερμό» επεισόδιο!

Διαμαρτυρία και αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το δημοτικό συμβούλιο

Αφορμή δόθηκε από την έγγραφη Διαμαρτυρία που κατέθεσε στο προεδρείο λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Άγγελος Κηλικιώτης και την οποία συνυπέγραψαν οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι εκτός από τον κ. Χαραλαμπίδη. Η Διαμαρτυρία αφορούσε την παράβαση κατ’ εξακολούθηση από την πρόεδρο και τον γραμματέα, του Κανονισμού που προβλέπει την επίδοση των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου στους δημοτικούς συμβούλους τουλάχιστον μια μέρα πριν. Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κηλικιώτης μιλώντας στο «Ε» αυτό συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση και ότι το έχουν καταγγείλει επανειλημμένα Η «σταγόνα που ξεχείλισε» ήταν ότι τα θέματα της συγκεκριμένης συνεδρίασης παρά το γεγονός ότι τα ζήτησαν από την πρόεδρο μια μέρα πριν τα πήραν στις 1.30 το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ στις 7 μ.μ. ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και δεν είχαν το χρόνο να τα επεξεργαστούν και να καθορίσουν τη στάση τους σε 16 θέματα ημερήσιας διάταξης και ένα εκτός και αυτό δυσκολεύει την άσκηση των καθηκόντων τους. Έτσι αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Ο κ. Χαραλαμπίδης διαχώρισε την στάση του και δήλωσε πως δεν θα αποχωρήσει αν και είπε πως συμφωνεί με την Διαμαρτυρία ωστόσο δεν συμφωνεί με την αποχώρηση. Έτσι κι ενώ αποχωρούσαν οι υπόλοιποι 8 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης η πρόεδρος δεν διέκοψε την συνεδρίαση παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε απαρτία για να συνεχιστεί η συνεδρίαση αφού ακόμη και με την παρουσία του κ. Χαραλαμπίδη οι σύμβουλοι ήταν 13. Αυτό το επεσήμανε ο Χ. Δελής ο οποίος απευθύνθηκε στον γραμματέα ζητώντας να κάνει αναφώνηση των παρόντων και να παρθούν παρουσίες επειδή δεν είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση (η διαμαρτυρία επιδόθηκε πριν την συζήτηση του εκτός ημερησίας). Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση με το επιχείρημα ότι όταν ξεκίνησε είχε απαρτία. Τότε ο κ. Δελής του διάβασε τον Κανονισμό.

Τα «γαλλικά» του Μίχογλου στον Δελή

Ο δήμαρχος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και όπως μας πληροφορεί ο κ. Δελής του φώναξε επί λέξει και ενώπιον όλων των δημοτικών συμβούλων: «Το παίζεις εξυπνάδα …βλάκα …ηλίθιε»! Δημιουργήθηκε ένταση και ο κ. Χαραλαμπίδης που αρχικά δεν συμφώνησε να αποχωρήσει ακολούθησε τους υπόλοιπους της παράταξής του εις ένδειξη διαμαρτυρίας που ο δήμαρχος εξύβρισε ένα δημοτικό σύμβουλο. Αυτό δεν πτόησε τον δήμαρχο που φώναξε οργισμένος σύμφωνα με τον κ. Δελή και τον κ. Κηλικιώτη: «Άντε και πολλή δημοκρατία έχουμε εδώ μέσα», φράσεις που γράφτηκαν στα πρακτικά. ¨Όπως ανέφερε ο κ. Δελής προτίθεται να καταθέσει μήνυση για εξύβριση ζητώντας ηθική ικανοποίηση. Επίσης η αντιπολίτευση πρόκειται να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη για την παράβαση του Κανονισμού.      

Να σημειώνουμε ότι αναφορικά με την ουσία του θέματος που είναι η μη έγκαιρη ενημέρωση επί των θεμάτων η πρόεδρος την απέδωσε σε έλλειψη προσωπικού και φόρτο εργασίας των υπαλλήλων που έχει σαν αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…