Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κόντρα Δήμου – Δασαρχείου για την περιοχή Λ. Πύργου

Κόντρα Δήμου – Δασαρχείου για την περιοχή Λ. Πύργου

0
lefkou-pyrgou

Ο δήμος Ξάνθης σχεδίαζε την διάνοιξη δρόμου δίπλα στο 3ο Λύκειο – Το Δασαρχείο Ξάνθης μπλοκάρει το έργο χαρακτηρίζοντας «Δασική» την έκταση του αλσυλλίου

Ένσταση κατέθεσε ο δήμος – Έγινε αυτοψία από την τεχνική επιτροπή – Αναμένεται το πόρισμα

Χωρίς το Δασαρχείο φαίνεται πως …σχεδίασε ο δήμος Ξάνθης για την ευρύτερη περιοχή Λ. Πύργου όπου συστεγάζεται η ΔΕΥΑΞ με το Στρατοδικείο και σε λίγη απόσταση είναι το 3ο Λύκειο Ξάνθης. Μια περιοχή που χρήζει παρεμβάσεων καθώς δημιουργείται κυκλοφορικό κομφούζιο – όπως έχει καταγγελθεί και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο από την μείζονα αντιπολίτευση – από το γεγονός ότι είναι πολυσύχναστη με έντονη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων που επιπλέον συνορεύει και με την επαρχιακή οδό Ξάνθης – Σταυρούπολης.

«Μπλόκο» του Δασαρχείου Ξάνθης στα σχέδια του δήμου Ξάνθης

Σχέδια επί …χάρτου κινδυνεύουν να μείνουν οι μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου για την περιοχή που – σύμφωνα με πληροφορίες μας – περιλαμβάνουν διάνοιξη δρόμου δίπλα από το 3ο Λύκειο, για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μαθητών, κατασκευή πεζοδρομίων ενώ επίσης έχει εκφραστεί η πρόθεση του δημάρχου κ. Δημαρχόπουλου για την λειτουργία Παιδικού Σταθμού. Όμως όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί μπλοκαρίστηκαν από την απόφαση του Δασαρχείου Ξάνθης να χαρακτηρίζει «δασική» την περιοχή εξαιτίας του αλσυλλίου. Όπως σημειώνει ο Δασάρχης Ξάνθης κ. Χρήστος Μήλιος το δασαρχείο προέβη στον χαρακτηρισμό γιατί θέλει να προστατεύσει το αλσύλλιο από την υλοτομία: «Ο δήμος σχεδιάζει την διάνοιξη δρόμου στην περιοχή και ως εκ τούτου θα κοπούν δέντρα. Το Δασαρχείο πρέπει να προστατεύσει το αλσύλλιο και να αποφευχθεί η υλοτομία για το λόγο αυτό και χαρακτήρισε δασική την έκταση», τονίζει ο κ. Μήλιος.

Ένσταση κατέθεσε ο δήμος Ξάνθης

Ένσταση στον χαρακτηρισμό κατέθεσε ο δήμος Ξάνθης και ήδη έχει γίνει αυτοψία της περιοχής από την Τεχνική επιτροπή στην οποία επικεφαλής είναι ο Δασάρχης Καβάλας και απαρτίζεται από Δασολόγους και Μηχανικούς. Επίσης ελέγχθηκε και από την Πολεοδομία του δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» δεν έχει βγει ακόμη το Πόρισμα της Επιτροπής η οποία κωλύεται να συνεδριάσει λόγω της αποχής των Μηχανικών. Από το πόρισμα αυτό θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν ή όχι τα σχέδια του δήμου για την περιοχή ενώ είναι πιθανό να δοθεί μια συμβιβαστική λύση σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Ξάνθης.    

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoumlou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…