Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ακυρώθηκε το ποδοσφαιρικό τουρνουά στη Σμύρνη όπου επρόκειτο να πάρει μέρος η ΑΕ Ξάνθης λόγω του «μακελειού» στις Βρυξέλλες!

Ακυρώθηκε το ποδοσφαιρικό τουρνουά στη Σμύρνη όπου επρόκειτο να πάρει μέρος η ΑΕ Ξάνθης λόγω του «μακελειού» στις Βρυξέλλες!

0
akadimia-xanthis

Οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα οδήγησαν στη ματαίωση του τουρνουά από τους διοργανωτές

Δεκάδες ακαδημίες από ευρωπαϊκές πόλεις ακύρωσαν τη συμμετοχή τους λόγω της κατάστασης «συναγερμού» στα αεροδρόμια

Μία απρόσμενη εξέλιξη είχε η προγραμματισμένη για χθες εκδρομή της ακαδημίας της ΑΕ Ξάνθης, που θα ταξίδευε στη Σμύρνη ως προσκεκλημένη σε διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά, το οποίο όμως ακυρώθηκε λόγω του χθεσινού μακελειού στις Βρυξέλλες!

Το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία κι έτσι δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την παραπάνω ποδοσφαιρική διοργάνωση. Σε αυτήν εξάλλου επρόκειτο να πάρουν μέρος 71 ακαδημίες συλλόγων απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους πολλές από ευρωπαϊκές χώρες και με τα αεροδρόμια σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις να βρίσκονται σε κατάσταση «συναγερμού», αποφασίστηκε από τους διοργανωτές η ματαίωση του τουρνουά.

Να σημειώσουμε ότι από την Ελλάδα, πέρα από την ΑΕ Ξάνθης η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει οδικώς στη Σμύρνη, είχαν δηλώσει συμμετοχή και οι ακαδημίες των Παναθηναϊκού, Ατρόμητου Αθ. και Απόλλωνα Αθήνων. Πέρα από τις ελληνικές ομάδες οι «μικροί» μεγάλων ομάδων της Τουρκίας (Τράμπζονσπορ, Γαλατάσαραϊ, Μπεσίκτας) και άλλες αποστολές ακαδημιών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων όπως των Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Ρόμα, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Φέγενορτ, Αννόβερο, Πόρτο, Αθλέτικ Μπιλμπάο κ.α. θα έπαιρναν μέρος δίνοντας διαφορετική αίγλη στο τουρνουά.

Τελικά η διοργανώτρια αρχή μετά από επαφές με τα αθλητικά σωματεία που είχε προγραμματιστεί να δώσουν το «παρών» στο τουρνουά, αποφάσισε λόγω των ανησυχιών που εκφράστηκαν τόσο από τα αθλητικά κλαμπ όσο και από γονείς των παικτών αλλά και της γενικότερης περιρρέουσας ατμόσφαιρας που επικρατεί να αναβάλει την διοργάνωση. Εξάλλου μόλις πριν λίγες ημέρες προηγήθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα τα οποία επίσης προκάλεσαν έντονη ανησυχία και προβληματισμό, με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες την Τρίτη να οδηγούν τελικά την διοργάνωση σε αναβολή.

ΑΕ Ξάνθης: «Δύσκολες στιγμές για όλους»

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα ήταν έτοιμα για το τουρνουά που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-27 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Αλτίνορντου στη Σμύρνη, με την ξανθιώτικη ακαδημία της ΑΕ Ξάνθης να έχει προγραμματίσει την αναχώρηση για χθες το βράδυ κι έτσι οι υπεύθυνοι της ακαδημίας ενημέρωσαν χθες το μεσημέρι τους νεαρούς παίκτες και τους γονείς που επρόκειτο να συνοδεύσουν την αποστολή για τη ματαίωση της εκδρομής.

Το «Ε» επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της ακαδημίας της ΑΕ Ξάνθης κ. Κίρατζη Ερκάν (σ.σ. αντιδήμαρχος Ξάνθης αρμόδιος για άδειες καταστημάτων/τραπεζοκαθίσματα) ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά:

Κ.Ε.: «Είχαμε προετοιμαστεί για το ταξίδι στη Σμύρνη όπου θα παίρναμε μέρος στο τουρνουά μαζί με 71 ομάδες απ’ όλο τον κόσμο. Όμως μετά τα χθεσινά θλιβερά συμβάντα στις Βρυξέλλες, πολλές ομάδες και οι αποστολές τους από διάφορες χώρες ακύρωσαν τη συμμετοχή με αποτέλεσμα να επικοινωνήσουν μαζί μας οι διοργανωτές και να μας ενημερώσουν ότι ακυρώθηκε. Σίγουρα τα 24 παιδιά που θα έπαιρναν μέρος στη διοργάνωση στεναχωρήθηκαν όταν έμαθαν ότι ματαιώθηκε η διοργάνωση αλλά περισσότερο στεναχωρήθηκαν όταν έμαθαν το λόγο, όπως κι εμείς ασφαλώς σκεφτόμενοι πρώτα τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συγγενείς των θυμάτων», δήλωσε αρχικά ο κ. Κίρατζη για να συμπληρώσει:

Κ.Ε.: «Προσωπικά ησύχασα περισσότερο όταν έμαθα ότι ματαιώθηκε το τουρνουά καθώς θα συμμετείχαν εκτός από τα δικά μας νεαρά παιδιά, εκατοντάδες ακόμη νεαροί παίκτες από πολλές χώρες και μέσα σε αυτό το κλίμα η ανησυχία θα ήταν έντονη».

Για τη συνέχεια στις δράσεις της ακαδημίας της ΑΕ Ξάνθης μετά τη ματαίωση του παραπάνω διεθνούς τουρνουά ο κ. Κίρατζη συμπλήρωσε:

Κ.Ε.: «Σίγουρα η συμμετοχή σε ένα τέτοιο τουρνουά θα ήταν όμορφη και μεγάλη εμπειρία για τα παιδιά, όμως προς το παρόν συνεχίζουμε με τους αγώνες μας στα παιδικά πρωταθλήματα junior της ΕΠΣ Ξάνθης και για το επόμενο διάστημα έχουμε κληθεί να συμμετάσχουμε σε τουρνουά ακαδημιών σε γειτονικούς Νομούς. Πάντως σχετικά με το τουρνουά της Σμύρνης οι ιθύνοντες μας είπαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στο μέλλον και θα είμαστε εκ νέου προσκεκλημένοι εφ’ όσον πραγματοποιηθεί».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …