Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση 17 Απριλίου ανοίγει το «Σπίτι του Χατζιδάκι»

17 Απριλίου ανοίγει το «Σπίτι του Χατζιδάκι»

0
xatzidakis spiti-zagnaferis-pavlidis

Μέρα Κυριακή τα εγκαίνια του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης. Μιλά στο «Ε» ο περιφερειάρχης ΑΜ – Θ, Γιώργος Παυλίδης

Αγαστή συνεργασία με τον υιο του Μ. Χατζιδάκι και σύναψη Συμφωνητικού που διασφαλίζει τα πνευματικά δικαιώματα

Την Κυριακή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης, του διατηρητέου Μνημείου της Οδού Βενιζέλου, όπου γεννήθηκε ο μεγάλος μουσικός δημιουργός Μάνος Χατζιδάκις. Μια μεγάλη μέρα για την Ξάνθη, μια μεγάλη μέρα για την Τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία της πόλης και όλης της περιφέρειας, μια μεγάλη μέρα για τους εμπνευστές που έφεραν σε πέρας από κάθε άποψη, το μεγάλο και δαπανηρό έργο της ανακαίνισης του κτηρίου και είναι σε θέση να παραδώσουν στην πόλη και τους κατοίκους της Περιφέρειας, ένα «στολίδι» αισθητικής και αρχιτεκτονικής, ένα κτήριο μοναδικό, αντάξιο της εμβληματικής προσωπικότητας που σφράγισε με το έργο και την σκέψη του μια εποχή και συνεχίζει να εμπνέει όλους τους πνευματικούς δημιουργούς.

Εγκαίνια του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης το Σπίτι που γεννήθηκε ο Μ. Χατζιδάκις

Οραματιστής και εμπνευστής του έργου και της προσπάθειας υλοποίησης που διήρκησε περίπου μια δεκαετία ο τότε νομάρχης Ξάνθης και νυν περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένος που τελεσφόρησε επιτυχώς το εγχείρημα μετά από μια διαρκή προσπάθεια στην διάρκεια της οποίας αντιμετώπισε με πολλές αντιξοότητες και προβλήματα εξαιτίας κυρίως της χρηματοδότησης της μελέτης αλλά και του έργου από το ΕΣΠΑ αλλά και πόρους της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης. Να υπενθυμίσουμε ότι προς την κατεύθυνση αυτή δούλεψε και η προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου.

Σύναψη Συμφωνητικού με τον υιό του Μ. Χατζιδάκι που διασφαλίζει τα πνευματικά δικαιώματα

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Παυλίδης γι αυτή τη μεγάλη μέρα και για τον ίδιο τόνισε: «Τα εγκαίνια του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης όπου γεννήθηκε ο μεγάλος μας δημιουργός θα γίνουν στις 17 Απριλίου και θα είναι μια τελετή όπως αρμόζει σ’ αυτό που συμβολίζει και εκπροσωπεί ο Μάνος Χατζιδάκις. Θέλω να τονίσω ότι έχουμε μια στενή και αγαστή συνεργασία με τον υιό και νόμιμο κληρονόμο του Μ. Χατζιδάκι , κ. Γιώργο Χατζιδάκι για τον οποίο τρέφουμε βαθύτατο σεβασμό στον ίδιο και τον πατέρα του, τον οποίο έχουμε αποδείξει στην πράξη κάνοντας μια τεράστια δαπάνη για να τιμήσουμε τον Μ. Χατζιδάκι και την οικογένειά του. Με γνώμονα αυτό έχουμε συνάψει ένα Συμφωνητικό το οποίο σέβεται και διασφαλίζει τα πνευματικά δικαιώματα και ταυτόχρονα δείχνει την μεγάλη διάθεση για συνεργασία και για περαιτέρω ανάδειξη του μνημείου πάντα μέσα στο πλαίσιο που συνάδει με την φυσιογνωμία του και τον συμβολισμό του».

Παυλίδης: «Τον θεσμό της Περιφέρειας σύμφωνα με τον νόμο των εκπροσωπεί και τον εκφράζει ο περιφερειάρχης»

pavlidis apologismosΕρωτηθείς από το «Ε» για ετερόκλητες δηλώσεις του αντιπεριεφερειάρχης Ξάνθης που κ. Κώστα Ζαγναφέρη που αναφέρονται σε Εξώδικα που έχει στείλει ο κ. Γιώργος Χατζιδάκις τόσο προς εκείνο όσο και προς την περιφέρεια ο κ. Παυλίδης ήταν κατηγορηματικός: «Οι φερόμενες ως δηλώσεις του κ. Ζαγναφέρη που αναφέρονται σε Εξώδικα εκ μέρους του κ. Χατζιδάκι δεν ευσταθούν και δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Το αντίθετο ισχύει και αποτυπώνεται σε έργα τα οποία ήδη πέρασαν από την Οικονομική επιτροπή και αφορούν στην μέγιστη περιφρούρηση των αμοιβαίων συμφερόντων με επίκεντρο την προσωπικότητα του Μ. Χατζιδάκι αλλά και την απόλυτη διάθεση για συνδρομή του κ. Γιώργου Χατζιδάκι για την επιτυχία τόσο των εγκαινίων όσο και για την μεταγενέστερη παρουσία και λειτουργία του χώρου. Οτιδήποτε άλλο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Επιπρόσθετα να σημειώσω ότι τον θεσμό της Περιφέρειας σύμφωνα με τον νόμο των εκπροσωπεί και τον εκφράζει ο περιφερειάρχης. Άλλες απόψεις δεν μας εκπροσωπούν και δεν μας εκφράζουν».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…