Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αύξηση πωλήσεων και κερδών εμφάνισε ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης το 2015

Αύξηση πωλήσεων και κερδών εμφάνισε ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης το 2015

0
plastika ergostasio

22,9 εκ. ευρώ επενδύθηκαν στην Ελλάδα


Αύξηση παρουσίασαν τα μεγέθη του Ομίλου Πλαστικά Θράκης σε επίπεδο πωλήσεων και κερδών για τη χρήση 2015. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 289,39 εκατ. ευρώ έναντι 278,18 εκατ. ευρώ το 2014 σημειώνοντας αύξηση 4%.

Στη χρήση 2015 ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης υλοποίησε επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους περίπου 32,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 22,9 εκατ. ευρώ αφορούν επενδύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα 23,4 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για επενδύσεις στον κλάδο των τεχνικών υφασμάστων, 7 εκατ. ευρώ στον κλάδο της συσκευασίας και 1,8 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την νέα επένδυση στον αγροτικό κλάδο. Η χρηματοδότηση του 50% περίπου του ως άνω επενδυτικού πλάνου πραγματοποιήθηκε με τη χρήση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και το υπόλοιπο ποσό χρηματοδοτήθηκε από ίδια διαθέσιμα και τραπεζικό δανεισμό.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «Η ισχυρή και υγιής κεφαλαιακή δομή του Ομίλου σε συνδυασμό με τις λειτουργικές και οργανωτικές δομές τις οποίες πλέον διαθέτει, έδωσαν τη δυνατότητα στη Διοίκηση να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν στο εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον το 2015 και να υλοποιήσει ένα εκτεταμένο επενδυτικό σχέδιο.

Το πλάνο προβλέπει οι νέες γραμμές παραγωγής να έχουν τεθεί σε κανονική λειτουργία έως τα τέλη Απριλίου 2016 και η θετική επίδραση στα περιθώρια κέρδους εκτιμάται ότι θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα του 2017 με την ωρίμανση των νέων επενδύσεων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …