Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άνοιξε την «αγκαλιά» της η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Άνοιξε την «αγκαλιά» της η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

0
kentro ilikiomenon

Λειτουργεί εδώ και 10 μέρες και δέχεται καθημερινά μοναχικούς ηλικιωμένους … Για γεύματα, ψυχαγωγία , επικοινωνία και …συμπάθεια

Φροντίδα και περίθαλψη χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση – Όσοι ενδιαφέρονται να απευθυνθούν στην ενορία τους ή στο τηλέφωνο 25410 66004

Άνοιξε τις πύλες του και την αγκαλιά του στους μοναχικούς ηλικιωμένους συμπολίτες μας. η Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης «Άγιος Παντελεήμων». Ένα έργο – κόσμημα της Μητρόπολης Ξάνθης, ξεκίνησε την λειτουργία του εδώ και 10 μέρες και δέχεται καθημερινά ηλικιωμένους προσφέροντας εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του.

Για γεύματα, ψυχαγωγία , επικοινωνία και …συμπάθεια

Διευθύντρια της Μονάδας είναι η κα Ριζαλέου Ευαγγελία και το προσωπικό ανέρχεται σε 9 άτομα. Προσελήφθησαν με το πρόγραμμα των 5μηνων και μεταξύ των άλλων υπάρχουν ειδικότητα , νοσηλευτού, Κοινωνικού λειτουργού ενώ σε καθημερινή βάση υπάρχει γιατρός. Σ’ αυτές τις 10 πρώτες μέρες της λειτουργίας της η Μονάδα δέχεται καθημερινά 4 – 5 ηλικιωμένους με προοπτική να αυξηθούν στους 25 που έχει δυναμικότητα να εξυπηρετήσει. Όπως αναφέρει η κα Ριζαλέου μεταφορικό μέσο παίρνει του ηλικιωμένους από τα σπίτια τους το πρωί και τους μεταφέρει στην Μονάδα. Εκεί είναι ήδη έτοιμο το πρωινό που τους προσφέρουν και στην συνέχεια υπάρχει ημερήσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ψυχαγωγία (ταινίες, τηλεόραση, μουσική , διάβασμα ή χειροτεχνικές ασχολίες ). Επίσης οι πιο fit μπορούν ν’ ακολουθήσουν πρόγραμμα γυμναστικής.

Φροντίδα και περίθαλψη χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση

Οι ηλικιωμένοι που προέρχονται με προβλήματα υγείας είναι αυτοεξυπηρετούμενοι και ακολουθούν την δική τους θεραπευτική αγωγή παρόλα αυτά έχουν τη δυνατότητα της μέτρησης της πίεσης ή του σακχάρου ή αντιμετώπισης κάποιας έκτακτης κατάστασης: «Έχουμε γιατρούς εξωτερικούς συνεργάτες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους», σημειώνει η Ριζαέλου, διευκρινίζοντας ότι όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν και κανείς προσερχόμενος στην Μονάδα δεν επιβαρύνεται κατ’ ελάχιστον. Στις 1.30 η ώρα παρέχεται και το μεσημεριανό γεύμα και στην συνέχεια ο καφές ενώ στις 2.30 επιβιβάζονται στο μέσο μεταφοράς και μεταφέρονται στα σπίτια τους. Η κα Ριζαλέου σημείωσε πως την Άνοιξη και το καλοκαίρι θα επιμηκυνθεί το ωράριο ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα οι ηλικιωμένοι να ασχολούνται με κηπουρικές εργασίες όσοι το επιθυμούν καθώς θα διαμορφωθεί κήπος στον αύλειο χώρο. Επίσης ανέφερε πως η Μονάδα είναι ανοιχτή και για όποιον φορέα ή σύλλογο επιθυμεί να διοργανώσει εκδηλώσεις καθώς επίσης και σε επισκέψεις σχολείων.

Πού θα απευθυνθείτε

Για να ενταχθεί κάποιος ηλικιωμένος ή ζευγάρι ηλικιωμένων στο πρόγραμμα και να περνά λίγες ώρες ξενοιασιάς, φροντίδας όπου θα έχει τη δυνατότητα της επικοινωνίας και της συντροφιάς με άλλους, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση μπορεί να καταθέσει μια αίτηση στην ενορία του ή στην Μητρόπολη ή να επικοινωνήσει με την Μονάδα στο τηλέφωνο: 25410 66004. Να σημειώσουμε ότι η Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης «Άγιος Παντελεήμων», είναι ένα έργο προσφοράς της Μητρόπολης Ξάνθης και προσωπικά του μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα στην τρίτη ηλικία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…