Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό με ρύζι και μαυρομάτικα φασόλια

Χοιρινό με ρύζι και μαυρομάτικα φασόλια

0
xoirino-fasolia

1 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε κύβους

200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. θυμάρι τριμμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα (μαζί με λίγο από το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα

350 γρ. ρύζι για πιλάφι

1 κύβος λαχανικών

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το χοιρινό. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, αλατοπίπερο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Συμπληρώνουμε με 3-4 φλιτζάνια ζεστό νερό και βράζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ενώ μαγειρεύουμε το κρέας, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε για 6-7 λεπτά τα φασόλια. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο κρέας 10 λεπτά πριν αυτό να ετοιμαστεί. Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστο ζουμί.

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό προσθέτοντας και ένα κύβο λαχανικών. Το σουρώνουμε και το μοιράζουμε στα πιάτα. Απλώνουμε πάνω στο ρύζι το χοιρινό με τα φασόλια και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καραμελωμένο κέικ μπανόφι

-3 αυγά -1 ποτήρι καστανή ζάχαρη -1 ποτήρι ηλιέλαιο -1 ποτήρι γάλα -2 κτγ. μπέικιν πάουντε…