-500 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο, ψημένο
-2 κουταλιές ελαιόλαδο
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-300 γραμμ. τραχανότο
-1 ποτηράκι λευκό κρασί
-1 λίτρο ζεστό νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)
-αλάτι, πιπέρι
-1 φλιτζάνι φύλλα σπανακιού
-1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
-80 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
-1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
-1 γεμάτη κουταλιά τυρί κρέμα
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5′, μέχρι να γίνει μαλακό και διάφανο. Ρίχνουμε το τραχανότο και μαγειρεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά όλοι οι κόκκοι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε 2-3′ να απορροφηθεί. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό, περίπου 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά. Μόλις απορροφάται η ποσότητα που προσθέτουμε, συνεχίζουμε με την επόμενη.
Όταν το τραχανότο μαλακώσει λίγο, ρίχνουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, το κοτόπουλο, το ξύσμα και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το νερό, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο. Αποσύρουμε το τραχανότο από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα μαζί με το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και σερβίρουμε αμέσως.