Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Βαρύς πέλεκυς για το ειδεχθές έγκλημα της ανθρωποκτονίας του 48χρονου φύλακα σε μάντρα υλικών

Βαρύς πέλεκυς για το ειδεχθές έγκλημα της ανθρωποκτονίας του 48χρονου φύλακα σε μάντρα υλικών

0
dikaiosini

Δις ισόβια στον 30χρονο από το Δροσερό για την κατηγορία ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως

2 μέλη της συμμορίας από το Δροσερό και τα υπόλοιπα 4 από το Αλάνκουγιου Κομοτηνής

Με ισόβιες καθείρξεις και βαριές ποινές αποδόθηκε δικαιοσύνη από το Πρωτοβάθμιο Κακουργοδικείο Αλεξανδρούπολης για το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας του φύλακα σε μάντρα υλικών της Κομοτηνής που βρέθηκε κατακρεουργημένος στο αυτοκίνητό του στις 9 Ιουλίου 2014. Να σημειώσουμε ότι 2 από τους 6 συνολικά που καταδικάστηκαν με βαριές ποινές είναι κάτοικοι Δροσερού και οι άλλοι δύο του Αλάνκουγιου Κομοτηνής. Ήταν μέλη την ίδιας σπείρας που – όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία που κράτησε τρεις μέρες –έκαναν διακεκριμένες κλοπές σε καταστήματα, σπίτια και μάντρες υλικών τα οποία μετέπειτα πωλούσαν. Τον ιδιοκτήτη της μάντρας που είχε τον φύλακα και όπου έγινε έγκλημα εκπροσώπησε ο δικηγόρος Ξάνθης Στέργιος Γιαλάογλου διεκδικώντας κλεμμένα υλικά αξίας 35.000 ευρώ. Στην δίκη εξετάστηκαν 26 μάρτυρες αστυνομικοί, παθόντες από τις κλοπές, συγγενείς των δραστών, ενώ την παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του Δροσερού και του Αλάνκουγιου (Τέρμα Αδριανουπόλεως στην Κομοτηνή) και για προληπτικούς λόγους κατά την διάρκεια της εξέτασης γινόταν σωματικός έλεγχος με μηχανήματα όλων των παρισταμένων στο ακροατήριο!

Το ιστορικό της υπόθεσης

Αναφορικά με το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες πήγαν για να κλέψουν από την μάντρα υλικών όταν βρήκαν τον φύλακα που δεν γνώριζαν ότι υπήρχε. Για να τον εξουδετερώσουν το χτύπησαν με σιδερολοστούς, τον έδεσαν και τον παράτησαν στο αυτοκίνητό του. Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 11 Ιουλίου στο Δροσερό Ξάνθης φορτώθηκαν πλακάκια 350 τ.μ. που αποδείχθηκε ότι ήταν προϊόν κλοπής από την συγκεκριμένη μάντρα αλλά και όταν ,…μίλησε κάποιος από την συμμορία και συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι ένας εκ των οποίων είχε καταφύγει στο Άγιο Όρος

Δις ισόβια στον 30χρονο από το Δροσερό

Μέλος της συμμορίας ο 30χρονος από το Δροσερό δικάστηκε για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα και διακεκριμένες κλοπές και καταδικάστηκε σε δις ισόβια συν 9 χρόνια κάθειρξη για τις κλοπές. Τον εκπροσώπησε η δικηγόρος Αλεξανδρούπολης κα Χαραλαμπίδου. Είναι αυτός που είχε προσφύγει στο Άγιο Όρος για να συλληφθεί τελικά εκεί έξι μήνες μετά. Επίσης ο 26χρονος από το Δροσερό αντιμετώπισε το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματικές κλοπές κι αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και καταδικάστηκε με συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών. Το δικαστήριο δέχθηκε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με την καταβολή εγγύησης 5000 ευρώ. Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Άγγελος Νεστορίδης δικηγόρος Κομοτηνής.

Σε δις ισόβια και 5 χρόνια καταδικάστηκε και άλλο μέλος της συμμορίας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα και διακεκριμένες κλοπές Συνήγορος υπεράσπισής του ήταν η δικηγόρος Κομοτηνής Χαρούλα Καλλή.

Επίσης ο 29χρονος κάτοικος τέρμα Αδριανουπόλεως που αντιμετώπισε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα και διακεκριμένες κλοπές καταδικάστηκε σε 29 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση κι εκτιτέα τα 25 χρόνια, με αναγνώριση ελαφρυντικού έμπρακτης μετάνοιας με δικηγόρους υπεράσπισης την Παναγιώτα Τσίχλα εκ Θεσσαλονίκης και τον Ηλία Ηλιακόπουλο από Αλεξανδρούπολη.

Τέλος ο 20χρονος από το Αλάνκουγιου με τις ίδιες κατηγορίες καταδικάστηκε σε 23 χρόνια κάθειρξη καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Συνήγορος υπεράσπισης ήταν η δικηγόρος Αλεξανδρούπολης Μαρίνα Κεσεσίδου.

Τέλος κι άλλο μέλος της συμμορίας από την Κομοτηνή κατηγορήθηκε μόνο για διακεκριμένες κλοπές κι εισέπραξε 5 χρόνια κάθειρξη δίχως η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Συνήγορός του ήταν ο δικηγόρος Απόστολος Κυριακίδης από Αλεξανδρούπολη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…