1 κουτί κοφτό μακαρονάκι
1 μεγάλη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 μήλα κομμένα σε κύβους
1 κ.σ. φασκόμηλο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρίφαλο
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
3 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
¼ φλιτζανιού ανάλατοι σπόροι κολοκύθας
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα μήλα με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το γαρίφαλο για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το γάλα, το ζωμό και την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ωραία, λεία υφή. Μεταφέρουμε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα, φέρνουμε ξανά σε βρασμό και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αφήνουμε τη σούπα στην άκρη να ξεκουραστεί για 25-30 λεπτά. Σε ένα μικρό τηγάνι, ψήνουμε τους σπόρους κολοκύθας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα. Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ, πασπαλίζουμε με τους σπόρους και σερβίρουμε.