Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Έγινε ο « κακός χαμός» με τις επιδοτήσεις των αγροτών

Έγινε ο « κακός χαμός» με τις επιδοτήσεις των αγροτών

0
agrotis-tsapa

Τους έβγαλαν την ψυχή μέχρι να τα πάρουν, άλλοι δεν τα πήραν καθόλου, άλλοι πήραν λιγότερα απ’ όσα περίμεναν και σε κάποιους τα κράτησαν στην Εφορία!

Αρρυθμίες στο λογισμικό του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ανάλγητος» και ο …ΕΛΓΑ που ζητά τις εισφορές σε μια δόση

Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα των αγροτών! Μετά τα δεινά που τους βρήκαν από τα μέτρα κι ενώ βρίσκονται στην διαδικασία κινητοποιήσεων αντιδρώντας σ’ αυτά άλλη …κεραμίδα έπεσε στο κεφάλι τους!

Αλαλούμ με τις επιδοτήσεις…

Σαν μάνα εξ ουρανού περίμεναν τις ετήσιες επιδοτήσεις οι αγρότες που όπως προβλέπει η νέα ΚΑΠ αφορούν στην ενιαία ετήσια ενίσχυση και στο «πρασίνισμα». Οι επιδοτήσεις καταβλήθηκαν αν και με μεγάλη καθυστέρηση όμως όχι σ’ όλους τους δικαιούχους! Απλήρωτοι παραμένουν 110.000 αγρότες σ’ όλη τη χώρα και αρκετοί αναλογικά στο νομό όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος των αγροτών Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης. Επίσης κι όσοι πληρώθηκαν πήραν λιγότερα απ’ όσα περίμεναν! Και σαν να μην έφτανε αυτό ακόμη και όσοι πληρώθηκαν αν είχαν χρέη στο Δημόσιο ανεξάρτητα αν έχουν μπει σε ρύθμιση και εξυπηρετούν κανονικά τις δόσεις τους – τους τα κράτησαν! Όπως αναφέρει ο κ. Δαλάτσης καθημερινά λαμβάνει τηλεφωνήματα από συναδέλφους του που διαμαρτύρονται είτε γιατί δεν πληρώθηκαν, είτε γιατί πήραν πολύ λιγότερα είτε γιατί τους τα κράτησαν στην Εφορία!

Ανέτοιμο το λογισμικό του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αιτία όλων των αρρυθμιών που παρατηρήθηκαν στην καταβολή των επιδοτήσεων ο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Και το λογισμικό του ΟΠΕΚΕΠΕ αποδείχτηκε ανέτοιμο και δημιούργησε όλη αυτή την καθυστέρηση αλλά έγιναν και πολλά λάθη στους ελέγχους και στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και υπάρχει ο κίνδυνος αν αυτά δεν διορθωθούν οι αγρότες που πήραν λιγότερα απ όσα δικαιούνται να συνεχίσει να ισχύει αυτό μέχρι το 2019 που λήγει η ΚΑΠ. Γι αυτό τώρα θα γίνουν ενστάσεις. Μια συνεχής ταλαιπωρία και μια συνεχιζόμενη αφαίμαξη του αγροτικού εισοδήματος!», σημειώνει ο κ. Δαλάτσης.

Όλα μπροστά τα παίρνει και ο ΕΛΓΑ

Ανάλγητος όμως αποδεικνύεται και ο ΕΛΓΑ ο οποίος παλαιότερα διευκόλυνε τους αγρότες με πληρωμή των εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ σε δύο ισόποσες δόσεις. Τώρα όμως τα απαιτεί όλα σε μία δόση και αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους αγρότες οι οποίοι έχουν να αντιπαλέψουν με όλα τα προηγούμενα ενώ παράλληλα όπως είναι γνωστό το αγροτικό επάγγελμα έχει μεγάλη επισφάλεια δεδομένου ότι εξαρτάται από τον καιρό η παραγωγή και από τις τιμές που πολλές φορές είναι τόσο χαμηλές που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυγενάκης από Αλεξανδρούπολη: «Ναυαρχίδα των έργων στην ΑΜΘ είναι το αρδευτικό της Ξάνθης»

«Είναι ένα από τα έξι έργα ΣΔΙΤ του ΥΔΩΡ 2.0, που θα αλλάξουν το πρόσωπο του πρωτογενούς τ…