Σχόλια 04/11/15

0
lego-web
Η πρώτη φορά Αριστερά δεν μπόρεσε να κυβερνήσει γιατί διαπραγματευόταν, η δεύτερη φορά Αριστερά πάλι δεν κυβερνάει γιατί ψάχνει ισοδύναμα…


Τι είναι σοσιαλισμός;
Να ήμουν κι εγώ κράτος αντί άνθρωπος! Όμορφο! Και όποτε δεν μου έβγαιναν τα λεφτά μου να πληρώσω τις υποχρεώσεις του μήνα, να κοπανούσα «φόρο» σε κάποιο διπλανό κορόιδο που θα έβρισκα! Θα μου έδινε αυτός τα δικά του, και τότε θα έβγαινα άνετα!!!
Τι καλά! Ούτε να πετσοκόψω τα έξοδά μου, ούτε να δουλέψω να βγάλω έσοδα… απλώς άμα ζοριστώ, τα παίρνω από το διπλανό κορόιδο. (Να! Να! Αυτό είναι σοσιαλισμός για να καταλάβεις. Το να τα παίρνεις από τον δίπλα).
Ι.Κ.


Θα ξεκινήσει κάθαρση
Ιδέα του υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ήταν να προσληφθούν καθαρίστριες ως γραμματείς στα υπουργεία. Έτσι θεώρησε ο άνθρωπος ότι θα ξεκινήσει η «κάθαρση» της δημόσιας διοίκησης. Τελικά ήταν τόσο απλό το όλο θέμα…
Γ.Δ.


Μείωση στον ΕΝΦΙΑ
Όσοι νεοέλληνες της λεγόμενης Μεσαίας Τάξης που πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ, θα διαπίστωσαν ότι έναντι του περσινού, πλήρωσαν κατά τι λιγότερα. Όχι μεγάλη διαφορά, αλλά υπαρκτή, γύρω στα 15-20 ευρώ, ενώ αρκετοί διατηρήθηκαν στα ίδια με πέρυσι ποσά.
Αυτή είναι η αλήθεια απ’ όσα στοιχεία μέχρι στιγμής συγκεντρώσαμε και κάναμε την αντιπαραβολή.
Γ.Δ.


Περί Τελών κυκλοφορίας
Μας το έσκασε το τελευταίο (;) κόλπο η κυβέρνηση. Αύξηση στα Τέλη Κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων. Λεπτομέρειες περί του πόσου θα πληρώσουμε πάλι, προσεχώς. Τώρα έγινε η διάχυση της νέας φορολογίας να δουν τις αντιδράσεις. Αργότερα θα μας πουν και πως θα πληρώσουμε τη νέα αύξηση.
Σκέφτονται οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών πως θα γίνει η νέα αφαίμαξη έτσι ώστε να μην την πολυκαταλαβαίνει ο φορολογούμενος. Ο συνεπής. Αυτός που πληρώνει κι όχι ο μπατακτσής. Διότι υπάρχουν κι αυτοί. Και μάλιστα φτάνουν τους 820.000 για το 2015. Οι οποίοι δεν πλήρωσαν και βέβαια δεν θα πληρώσουν ούτε τώρα που θα αυξηθούν τα Τέλη.
Κι έτσι, για μια φορά ακόμη θα πληρώσουν (τα αυξημένα πλέον Τέλη) αυτοί που μέχρι τώρα τα πλήρωναν. Οι αφελείς, τα κορόιδα, οι πλούσιοι για τους κυβερνώντες…
Γ.Δ.


Νεοδημοκρατικό
Τις ημέρες αυτές ακούω σε διάφορα στέκια κάποιες εκτιμήσεις για την επικείμενη εκλογική διαδικασία για το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Λοιπόν κάποιοι εμφανίζουν τις προσωπικές τους επιθυμίες ως δήθεν δημοσκόπηση που έγινε πανελλαδικά. Κι έτσι τοποθετούν πρώτο το δικό τους εκλεκτό.
Με την εμπειρία χρόνων, θα τους πω πως βιάζονται. Και πως κάθε πιθανή πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Γι’ αυτό ας κρατούν οι κύριοι αυτοί μικρό καλάθι γιατί τα «κεράσια» μπορεί να είναι λίγα. Πάντως το ενδιαφέρον, οι ζυμώσεις και οι επαφές συνεχίζονται.
Γ.Δ.


«Πάρτυ» με μπύρες στη βουλή
“Κεραυνούς” εξαπέλυσε στη Βουλή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος και ιδιοκτήτης της θρακιώτικης Ζυθοποιίας ΒΕΡΓΙΝΑ, Δημήτρης Πολιτόπουλος, εν όψει της ψήφισης ρύθμισης που προβλέπει αύξηση στο φόρο κατανάλωσης της μπύρας για τις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες. Μετά το τσίπουρο και την ρακή έρχεται η σειρά της μπύρας για αύξηση της φορολογίας, γεγονός που φυσικά ευνοεί τις μεγάλες πολυεθνικές ποτοποιίες.
Ο κ. Πολιτόπουλος κατήγγειλε ότι η ρύθμιση στηρίζεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που έχει γίνει εργαλείο λόμπινγκ εναντίον της πατρίδας μας. Τόνισε πως αυτός και οι Έλληνες συνάδελφοί του «εδώ και χρόνια δεχόμαστε απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες εναντίον μας…»
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος πριν από ένα μήνα περίπου βράβευσε τον κ. Πολιτόπουλο διότι με το κρύο τσάι tuvunu που παράγει η Βεργίνα, δίνει δουλειά σε 800 οικογένειες πομάκων της Ροδόπης που καλλιεργούν το τσάι του βουνού, δηλώνει μέσω twitter: «Η φορολόγηση της Ελληνικής Μπύρας που ζεί τη Θράκη και μικρές ζυθοποιίες σε όλη την Ελλάδα ΔΕΝ ψηφίζεται ούτε αποτελεί προαπαιτούμενο»
Να δούμε αν τελικά ο πόλεμος της μπύρας δημιουργήσει ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο…


Συνύπαρξη λαών και θρησκειών: μπορεί να υπάρξει;
Σε μία δύσκολη περίοδο, σαν κι αυτή που διανύουμε με τις δραματικές εξελίξεις και τις αιματηρές συγκρούσεις, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Διεθνής Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» από 18 έως 20 Οκτωβρίου. Εξετάστηκαν όλες οι πτυχές και διαστάσεις των διαφόρων ζητημάτων που έχουν προκύψει στην περιοχή και έγινε προσπάθεια εύρεσης προσφορότερων τρόπων προστασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής. Συνήθως παρόμοιες κινήσεις μένουν μόνο στις διαπιστώσεις, αλλά και μόνο το γεγονός ότι θρησκευτικοί, και όχι μόνο, ηγέτες από όλη την Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή έκατσαν στο ίδιο τραπέζι, αλλά, το κυριότερο, συζήτησαν, είναι ένα γεγονός ιστορικής σημασίας. Στόχος, εξάλλου, ήταν μέσα από τον διάλογο να αναδειχθεί η ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι λαοί της Μ. Ανατολής και να αποτελέσει η Διάσκεψη ένα βήμα για την αλληλοκατανόηση, την ανεκτικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ λαών και θρησκειών. Χαρακτηριστικά, ένας από τους Ισπανούς αντιπροσώπους είπε: «αυτό που με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε, είναι ότι οι Ιερές Γραφές των θρησκειών ποτέ δεν γράφηκαν ως εγχειρίδια βίας». Ανθρώπινη διαστρέβλωση, λοιπόν, ή όχημα και πρόσχημα οικονομικοπολιτικών συμφερόντων που χρησιμοποιούν τον θρησκευτικό μανδύα; Όπως και να ‘χει, ένα ‘’καζάνι που βράζει’’ αιώνες τώρα, πολύ δύσκολα αλλάζει.
Χ.Δ.


Και Μνημόνιο και Grexit!
Εφιαλτικά τα νέα σενάρια που διακινούνται από το Βερολίνο τις τελευταίες ημέρες, μετά και την πρώτη επαφή των τροϊκανών με τους Έλληνες υπουργούς. Η διαπίστωση είναι ότι δεν προχωράει η υλοποίηση των δεσμεύσεων, παρά την ψήφιση του μεγαλύτερου μέρους των προαπαιτουμένων καθώς η καθυστέρηση στην επανακεφαλαιοποίση των τραπεζών και στην εξεύρεση ισοδυνάμων που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση, θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της αξιολόγησης και κατά συνέπεια της εκταμίευσης της πρώτης δόσης. Όσο καθυστερεί η εκταμίευση τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και σύντομα θα αναζητούμε νέα μέτρα για να καλύψουμε νέες τρύπες.
Η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο και οι Γερμανοί εκπονούν ήδη τα σχέδιά τους για τη συνέχεια, σε αντίθεση με εμάς. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό Τύπο, στο επόμενο Γιούρογκρουπ, όπου θα διαπιστωθεί και επίσημα η ελληνική αποτυχία υλοποίησης του νέου προγράμματος, ο κύριος Σόιμπλε θα επανέλθει στο σενάριο Grexit, το οποίο θα συνοδεύει με κούρεμα του χρέους κατά 200 δις (για να μας το γλυκάνει) και με νέο Μνημόνιο για την εξασφάλιση της αποπληρωμής του υπόλοιπου χρέους. Και τότε δεν θα μπορεί κανένας Ολάντ και κανένας Ρέντζι να μας γλιτώσει από το Grexit, θα είναι πλέον αναπόφευκτο.
Όσοι δυσπιστείτε με τις προβλέψεις αυτές, θυμηθείτε ότι και το προηγούμενο σχέδιο Σόιμπλε για Grexit, παρά το ότι βοούσε ο διεθνής Τύπος, η ελληνική πλευρά δήλωσε αιφνιδιασμό όταν το βρήκε μπροστά της με μολύβι και χαρτί. Ας μην λένε μετά ότι δεν το περίμεναν και αυτό το σχέδιο…


Ο Φίλης και οι Πόντιοι
Έτοιμος για «ξύλο» με συνοδεία ποντιακής λίρας είναι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ο οποίος τι είπε και εξόργισε τους απανταχού Ποντίους και μη! Ότι δεν είναι Γενοκτονία με την επιστημονική έννοια αλλά εθνοκάθαρση ο αφανισμός 353.000 Ποντίων! Κάτι ανάλογο δηλαδή με τον «συνωστισμό στην Σμύρνη» της κας Ρεπούση. Όταν ένας ολόκληρος λαός αγωνίζεται για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των προγόνων του και ήδη την έχουν αναγνωρίσει Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και κράτη όπως πολιτείες των ΗΠΑ και στην Αυστραλία ενώ έχει οριστεί με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας τν Ποντίων, δεν μπορεί ο υπουργός Παιδείας να έρχεται και να λέει πως δεν ήταν Γενοκτονία. Είναι ασέβεια, απρέπεια ολκής που υποσκάπτει τον αγώνα των απανταχού Ποντίων.
Μ.Ξ.


Αγροτικά
Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και μάλιστα για πρώτη φορά ενωμένοι όλοι οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι της περιφέρειας . Αν μη τι άλλο έχουν αναπτύξει περιφερειακή συνείδηση κάτι που θα το χαρεί ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Δεν θα χαρεί όμως αν κλείσουν την Εγνατία, τον Νέστο και τα τελωνεία Έβρου και Δράμας όπως έχουν σκοπό να κάνουν αντιδρώντας στα φορολογικά μέτρα που τους επιβάλλονται. Και μιας ο λόγος για φόρους ιδού τι εισοδήματα δήλωσαν οι αγρότες το 2014: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ •9 στους 10 αγρότες δήλωσαν πέρυσι εισόδημα από μηδέν έως 5.000 ευρώ. •1 στους 5 δήλωσαν μηδενικό εισόδημα ή ζημία. Μόνο 1,05 των αγορών δήλωσε 20.000 ευρώ και 1.09 από 30.000 ευρώ και πάνω. Δηλαδή αν είναι έτσι 9 στους 10 αγρότες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας!
Και το πιστεύει αυτό κανείς για τους αγρότες της Λάρισας ας πούμε;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…