Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ένσταση αντισυνταγματικότητας από Κοντό, Στυλιανίδη και Γκίκα

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από Κοντό, Στυλιανίδη και Γκίκα

0
kontos-stylianidis

Ισχυρίζονται ότι «λαβώνεται» η εκπροσώπηση στις μικρές εκλογικές περιφέρειες και ζητούν να ακυρωθεί η εκλογή βουλευτών σε Β’ Αθηνών και Α’ Θεσσαλονίκης

Ένσταση αντισυνταγματικότητας ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, που αφορά την παραβίαση της ισότητας της ψήφου και της αναλογικότητας της εκπροσώπησης των μικρών εκλογικών περιφερειών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος εκλογικού νόμου, κατέθεσαν πολίτες – εκλογείς των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Κέρκυρας.

Ζητούν να ακυρωθεί η εκλογή βουλευτών της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών την Α’ Θεσσαλονίκης και το νομό Αττικής και των αντίστοιχων του ΣΥΡΙΖΑ στους τρεις αυτούς νομούς και να ανακηρυχθούν βουλευτές οι Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Ροδόπη, Αλέξανδρος Κοντός στην Ξάνθη και Στέφανος Γκίκας στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Στυλιανίδη, η αφαίρεση των εδρών της Ν.Δ. στις τριεδρικές περιφέρειες έχει ως συνέπεια να μην εκπροσωπείται το 23% των ψηφοφόρων της 20ης Σεπτεμβρίου σε Ξάνθη και Ροδόπη και το 22% στην Κέρκυρα σε σχέση με υπόλοιπα της τάξης του 0,4% που ήταν αρκετά για να εκλέξει βουλευτή η Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών. Από την ένσταση αυτή δεν αλλοιώνεται η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, όπως αυτή προέκυψε από το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …