Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σχεδιάζουν τον «μεγάλο ξεσηκωμό» αγρότες και κτηνοτρόφοι

Σχεδιάζουν τον «μεγάλο ξεσηκωμό» αγρότες και κτηνοτρόφοι

0
agrotes trakter

Σύσκεψη αύριο στην Ξάνθη όλοι οι σύλλογοι της ΑΜΘ

Συνάντηση με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Έτοιμοι ν’ ανάψουν τις μηχανές των τρακτέρ τους και να κατέβουν στους δρόμους είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι η οποίοι αποφάσισαν στην πρόσφατη σύσκεψη της Λάρισας κοινή πορεία κινητοποιήσεων γιατί κοινή προδιαγράφεται η …μοίρα τους αν περάσουν τα μέτρα του μνημονίου! Αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν ακόμη και να στηθούν μπλόκα στους δρόμους πριν τα Χριστούγεννα, καθώς ο αγώνας τους θα κλιμακώνεται. Ακόμη και οι αγρότες κ αι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας που δεν είχαν επιδείξει μεγάλο δυναμισμό συμμετοχής σε κινητοποιήσεις κατά το παρελθόν είναι ένα βήμα πριν τον μεγάλο ξεσηκωμό κι ο συντονισμός και η οργάνωση είναι και το αντικείμενο της σύσκεψης που θα έχουν αύριο στις 8 το απόγευμα στην Ξάνθη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, οι εκπρόσωποι των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ.

Τα μέτρα που «καίνε» …

Το «ποτήρι ξεχείλισε» με το ΦΠΑ στα 23% και την φορολογία των επιδοτήσεων των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και των εισοδημάτων τους με 26% από το πρώτο ευρώ και με την 100% προκαταβολή φόρου, μερικά μόνο από τα μέτρα –«φωτιά» που τους ετοιμάζει η κυβέρνηση σε πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση πιθανόν τον επόμενο μήνα: «Δεν πάει άλλο…. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα θα μας αφανίσουν! Γι αυτό και θα βγούμε όλοι ενωμένοι στους δρόμους για να δώσουμε το μήνυμα ότι θα είναι η καταστροφή του πρωτογενή τομέα και να πιέσουμε την κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα. Είναι τεράστια αδικία… Θέλουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε. Τα ελληνικά προϊόντα είναι ποιοτικά και ασφαλή γιατί όλοι προσέχουμε τι χρησιμοποιούμε. Αν σταματήσουμε να παράγουμε ο έλληνας καταναλωτής θα καταναλώνει ότι εισάγεται και πολλά απ’ αυτά είναι σκουπίδια! », σημειώνει ο πρόεδρος των Αγροτών Ξάνθης κ. Κώστας Δαλάτσης καλώντας επίσης και τον εμπορικό, τον επαγγελματοβιοτεχνικό κόσμο να τους στηρίξει υποστηρίζοντας πως είναι αλυσίδα και πως οποιαδήποτε οικονομική δυσπραγία των αγροτών θα μετακυλισθεί στον δικό τους κλάδο.

Συνάντηση με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Στο πλαίσιο αυτό και με αντικείμενο συζήτησης τα μέτρα και τις κινητοποιήσεις είχαν συνάντηση αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού μας χθες το πρωί με τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα είχαν συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας κ. Αποστόλου όπου του έθεσαν τα αγροτικά ζητήματα του νομού . Οι τρεις βουλευτές τους μετέφεραν τα συμπεράσματα της συνάντησης με τον υπουργό και τους είπαν πως θεωρούν τα αιτήματά τους δίκαια ενώ συμμερίστηκαν τους φόβους τους μήπως τα μέτρα οδηγήσουν σε ερήμωση της υπαίθρου. Δεσμεύτηκαν δεν – όπως ανέφερε ο κ. Δαλάτσης – πως θα στηρίζουν τον αγώνα τους ασκώντας πίεση στον υπουργό Οικονομίας. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Αποστόλου σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως η κυβέρνηση θα προτείνει στους δανειστές ισοδύναμα για τους αγρότες και πως ότι αλλάξει θα είναι κέρδος για τον αγροτικό κόσμο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…