Σχόλια 17/10/15

0
polimalakas
Η αριστερά έχει το ηθικό πλεονέκτημα διότι αυτοί στεναχωριούνται και υποφέρουν όταν ψηφίζουν τις περικοπές στις συντάξεις μας…


Μόνον στην Ελλάδα
Είναι από τα ελληνικά απίθανα και ιδού γιατί! Στην υπερήφανη αυτή χώρα που κατοικείται μόνο από έξυπνους ανθρώπους, εργατικούς και αγαθούς (με την αρχαία έννοια) μόνον στην Ελλαδάρα μας λοιπόν θα μπορούσε να συμβεί το εξής καταπληκτικό και μοναδικό.
Μόνον εδώ μπορείς να συλληφθείς αν δεν πληρώσεις 1,20 ευρώ για εισιτήριο κι όχι εάν εξαφανίσεις ένα εκατομμύριο ευρώ…
Γ.Δ.


Ονειροπαρμένος

Ήρθε, μας συστήθηκε και μας εξήγησε εν τάχει το πρόγραμμά του πως θα σώσει την κακόμοιρη την Ελλάδα. Κι αυτό θα γίνει αφού αναλάβει αυτός την εξουσία που θα πρέπει να του εκχωρήσουν αυτοβούλως οι κακοί πολιτικοί. Μάλιστα το ζήτησε κι επισήμως από Καραμανλή και Παπανδρέου και δεν ανταποκρίθηκαν.
Πρόκειται για τον Λογοθέτη Γεώργιο, ορμώμενο από Κρηνίδες Φιλίππων και ουχί Καβάλας. Προτιμά τα αρχαιοελληνικά ονόματα του τόπου κι όχι τα Οθωμανικά π.χ. Καβάλα.
Διαθέτει επίπεδο μόρφωσης Πανεπιστημιακό, αυτό γίνεται αντιληπτό και γυρίζει ανά την Ελλάδα να μεταδώσει στους άξιους τις ιδέες-προτάσεις του για διάφορα θέματα και σήμερα για την εξυγίανση της Οικονομίας της χώρας.
Συμπαθής, ευγενής, με ένα βαρύ φορτίο της υλοποίησης του ονείρου του. Ονειροπαμένος θα λέγαμε…
Γ.Δ.


Ένας… γουρλής Μητσοτάκης

Την κακοδαιμονία που ακολουθεί το όνομα του πατέρα του – κι όχι μόνο – προσπαθεί να απεκδυθεί ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι λοιπόν, προχθές που κληρώθηκαν τα 5,5 εκ. ευρώ του τζόκερ στην Πρέβεζα, μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στην πόλη, βρήκε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο του γουρλή.
Έγραψε χαρακτηριστικά με χιούμορ: «Πήγα χθες Πρέβεζα και αμέσως μετά κληρώθηκαν 6 εκ. στο τζόκερ!! Γουρλής;;»
Λέτε αυτός ο Μητσοτάκης να είναι γουρλής τελικά; Μακάρι τότε να τον δούμε κι απ’ τα μέρη μας μπας κι αλλάξει και η δική μας τύχη…


Εμπρός με την όπισθεν…
Ξεκίνησε προχθές στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την ονομαστική ψηφοφορία. Το ΠΑΣΟΚ, πριν την έναρξη της συζήτησης, κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας για άρθρα του πολυνομοσχεδίου, με την ένσταση να μένει σε εκκρεμότητα, εν αναμονή των ενεργειών του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου κατά την συζήτηση, λέγοντας ότι είχε προβλέψει αυτή την εξέλιξη από τον Μάρτιο. «Επειδή το νομοσχέδιο αυτό ‘’ξεψηφίζει’’ διατάξεις που με ενθουσιασμό ψήφιζε η προηγούμενη Βουλή και η προηγούμενη κυβέρνηση, χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αντιληφθεί και να αξιολογήσει η κυβέρνηση την ένσταση που ανέπτυξε ο συνάδελφος κ. Λοβέρδος», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος, καθώς, όπως είπε, καλούνται να ψηφίζουν και να ξεψηφίζουν αυτά που η πλευρά της Αντιπολίτευσης δήλωσε εξαρχής ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα. Τώρα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να ζητηθεί η έγκριση της τρόικας για τις αλλαγές αυτές. Ένα βήμα μπροστά και πέντε πίσω πάμε κοινώς, προσπαθώντας να κοροϊδέψουμε εαυτούς και αλλήλους ότι υπάρχει άλλος τρόπος πέραν των μεταρρυθμίσεων.
Χ.Δ.


Αντιδρούν οι αρχαιολόγοι για τα πισωγυρίσματα του υπουργού
Η αύξηση των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων. Παρότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 καταγράφηκε ρεκόρ επισκέψεων στα ελληνικά μουσεία, ξεπερνώντας συνολικά τις 2 εκατομμύρια επισκέψεις με πρώτο στην προτίμηση το Μουσείο Ακρόπολης το οποίο κατέγραψε 711.218 επισκέψεις, οι αρχαιολόγοι φοβούνται ότι η αύξηση θα μειώσει την επισκεψιμότητα. Τα ‘’βέλη’’ τους κατευθύνονται προς Μπαλτά και Φίλη, αναφέροντας σε ανακοίνωσή τους: «Κατά τις πρώτες ημέρες αναζήτησης ισοδύναμων μέτρων, ο σημερινός υπουργός, Νίκος Φίλης, είχε κατά λέξιν δηλώσει ότι η κυβέρνηση ‘’δεν επιθυμεί να καταφύγει στην εύκολη λύση μετακύλισης σε άλλους τομείς του βάρους μιας φορολογίας’’. Σημείωνε μάλιστα ότι ‘’ο ΦΠΑ 23% είναι ένα ζήτημα που πλήττει όχι τους εύπορους συμπολίτες μας, αλλά τη λαϊκή οικογένεια’’». Η κοινότητα των αρχαιολόγων θεωρεί ότι η αύξηση των τιμών πρακτικώς θα αποτελέσει «ισοδύναμο» του αποκλεισμού των ασθενέστερων κομματιών της κοινωνίας από χώρους Πολιτισμού. Με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο κλείνουν, μάλιστα, λέγοντας: «Εκείνοι που θα καταργούσαν τα μνημόνια ‘’με ένα άρθρο και έναν νόμο’’, δεν δικαιούνται να πιάνουν στο στόμα τους τη ‘’λαϊκή οικογένεια’’».
X.Δ.


Αγώνας δρόμου Δημαρχόπουλου για Αμοιρίδειο και 12ο Δημοτικό
Στην Αθήνα βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, όχι μόνο ως μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ που συνεδρίαζε, αλλά και για να προωθήσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος τα δύο έργα ενεργειακής αναβάθμισης που εκκρεμούν. Το θέμα ταλαιπωρεί εδώ και καιρό την δημοτική αρχή, αφού κινδυνεύει να χαθεί οριστικά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού αθλητικού Κέντρου Φίλιππος Αμοιρίδης καθώς και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης. Από τα τελευταία έργα του προγράμματος «Εξοικονομώ» με χρηματοδότηση 573.000 ευρώ. Οι αλλεπάλληλες ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές μεταξύ των 4 εταιρειών που το διεκδικούν έληξαν με το πρόσφατο δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα, το οποίο κέρδισε ο δήμος. Ο Δήμαρχος Ξάνθης, μάλιστα, έλαβε υπογραφή του αναδόχου που δεσμεύεται ότι θα ολοκληρώσει το έργο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία από πλευράς υπουργείου για τα χρονικά περιθώρια. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο κ. Δημαρχόπουλος, «δεν είναι καιρός για να χάνουμε πόρους». Ας ελπίσουμε να υπάρξει θετική έκβαση στο όλο θέμα.
Χ.Δ.


Οι αχώριστοι
vouleutes-syrizaΤις εξαγγελίες για κοινή δράση και συνεργασία, τις ακούσαμε με ευχαρίστηση. Το κοινό γραφείο για όλους επίσης το καταλάβαμε, ως μία πρωτότυπη ιδέα με ενωτικό μήνυμα. Αλλά το «μαζί», όπου σταθείς και όπου βρεθείς παραπάει. Ο λόγος για τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αχώριστοι και εθεάθησαν μαζί πρόσφατα όχι μόνο στον εορτασμό των Ελευθερίων από τους ξανθιώτες της Αττικής, αλλά και στο γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Εντάξει, η συνάντηση με τον κ. Αποστόλου ήταν σημαντική και είχε ένα νόημα να είναι παρόντες και οι τρεις βουλευτές, άντε πες είναι και αρχή και δεν έχουν αποφασίσει πώς θα χωρίσουν τους τομείς δραστηριοποίησης, αλλά στο άμεσο μέλλον μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να «ξεκολλάνε» λίγο, προκειμένου να μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να παρεμβαίνουν για το σύνολο των θεμάτων που χρήζουν παρέμβασης, σε τοπικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Ε.Δ.


Θέμα εκπαίδευσης
Μέσα Οκτώβρη και ακόμη τα σχολειά στο νομό μας δεν έχουν μπει σε κανονική ροή διδασκαλίας αφού ακόμη υπάρχουν κενά από δασκάλους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πρωτοβάθμια μόλις την Τετάρτη έχουν αναλάβει καθήκοντα οι αναπληρωτές. Πρόκειται για 9 νηπιαγωγούς και 22 δασκάλους. Παραμένουν όμως 13 – 15 θέσεις δασκάλων κενές όπως επίσης και σε δασκάλους ειδικότητας. Ήτοι 3 – 4 πληροφορικής, 1μουσικό, 1 γυμναστή. Αυτό που έχει προσεχθεί ιδιαίτερα είναι τα τμήματα Ειδικής Αγωγής για παιδιά με αναπηρίες που όπως διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας κ. Μάρκου είναι στελεχωμένα και υπάρχει πλήρης κάλυψη. Κατά τα άλλα τα μαθητικά δρομολόγια γίνονται κανονικά και χωρίς προβλήματα.
Μ.Ξ.


Αιτήματα από σχολεία του νομού για ένταξη στο πρόγραμμα σίτισης
Υπάρχουν πολλά δημοτικά σχολεία του νομού μας που έχουν υποβάλλει και φέτος αιτήσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα σίτισης καθώς πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού. Όμως δεν υπάρχει εικόνα ποιος είναι ο ακριβής αριθμό τους δεδομένου ότι αυτό είναι μια εσωτερική διαδικασία και τα σχολεία υποβάλλουν απευθείας τις αιτήσεις τους. Να θυμίσουμε ότι και φέτος θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα σίτισης «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» του Ινστιτούτου Prolepsis που συνεχίζει τον επισιτισμό των μαθητών για 5η συνεχή χρονιά. Για φέτος έχουν διασφαλιστεί πόροι που αρκούν –προς το παρόν– για την κάλυψη περίπου 100 σχολείων με 7.500 μαθητές. Όμως ο αριθμός των αιτήσεων από σχολεία σε πανελλαδική κλίμακα που ζητούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι τεράστιος: 2.032 σχολεία, δηλαδή το 16% των δημοσίων σχολείων, που αντιστοιχούν σε 250.000 μαθητές. Επίσης το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» υλοποιεί ανάλογο πρόγραμμα και εφέτος ενισχύει με δωρεά συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.
Μ.Ξ.


Τζιτζικώστας – Άδωνις στο γκάλοπ…
Έμαθα πως στους νεοδημοκρατικούς κύκλους κυκλοφορεί ένα γκάλοπ που φέρνει πρώτο με διαφορά τον Τζιτζικώστα, δεύτερο τον Άδωνι τρίτο τον Μεϊμαράκη και τελευταίο τον Μητσοτάκη. Κάτι υπαινίχθηκε και προχθές ο Κώστας Ζαγναφέρης ότι ο Άδωνις ξεκίνησε σαν αουτσάιντερ και καταλήγει φαβορί. Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν πως θα πάει καλά και στον νομό μας αλλά η τάση παραμένει με διαφορά που διευρύνεται μάλιστα υπέρ του Τζιτζικώστα. Ο Μεϊμαράκης έχασε πόντους ιδιαίτερα μετά τα τελευταία «καμώματα» για τα οποία του καταλογίζουν ευθύνες.
Αυτά προς το παρόν για την γαλάζια παράταξη.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…