Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο δήμος «έκοψε» το μπαζάρ του συλλόγου μειονότητας Δυτικής Θράκης στην πλατεία

Ο δήμος «έκοψε» το μπαζάρ του συλλόγου μειονότητας Δυτικής Θράκης στην πλατεία

0
plateia theatro

Ζητούσαν πολύ μεγάλο χώρο για 60 πάγκους και 150 καρέκλες που παρέπεμπε σε υπαίθρια αγορά, αναφέρει στην απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Έντονη ενόχληση με κατηγορίες για την καιροσκοπική εκμετάλλευση της μειονότητας και τα προεκλογικά παιχνίδια

Αντιρρήσεις με πολιτικές προεκτάσεις και αιχμές προέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης εναντίον της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αποφάσισε να μην εγκρίνει την παραχώρηση μέρους της πλατείας στο σύλλογο για τη διοργάνωση φιλανθρωπικού μπαζάρ, εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

Ο σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης ζήτησε να του παραχωρηθεί το τμήμα της πλατείας από το θεατράκι μέχρι την πλατεία Διοικητηρίου, με σκοπό να εκτεθούν και να διατεθούν προς πώληση για φιλανθρωπικό σκοπό πλεκτά, κεντητά και χειροποίητες δημιουργίες από την ορεινή περιοχή. Οι διοργανωτές ζητούσαν επίσης παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από το δήμο, αλλά και μικροφωνική κάλυψη, προκειμένου να δώσουν ζωντάνια στην εκδήλωση. Αιτούνταν επίσης χώρο για 60 πάγκους και 150 καρέκλες.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για το λόγο ότι επρόκειτο για υπερβολικό και ασυνήθιστα μεγάλο χώρο προς παραχώρηση, που παρέπεμπε σε υπαίθριο εμπόριο. Συνήθως ο χώρος παραχωρείται για μπαζάρ σε σχολεία και ιδρύματα που μόνα τους κατασκευάζουν χειροτεχνίες ή άλλα χειροποίητα είδη και που περιορίζονται σε ένα ξύλινο σπιτάκι ή έναν αντίστοιχο χώρο περίπου 2μΧ5μ.

Το ΔΣ του συλλόγου σε συνεδρίασή του που ακολούθησε αποφάσισε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του κυρίως όπως σημειώνει, για «τις ακατανόητες ερωτήσεις του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Ξάνθης, όπως, αν ο σύλλογος μας μπορεί και έχει το δικαίωμα να διοργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις» και τη «δικαιολόγηση και όχι αιτιολόγηση της απόφασης των μελών της επιτροπής». Στο τέλος δε απευθύνουν ευθείες βολές με στόχο κυρίως τη δημοτική αρχή, κατηγορώντας την για χειραγώγηση της μειονότητας προεκλογικά και αδιαφορία στη συνέχεια. Επισημαίνουν οι ίδιοι: «επικρίνουμε όλους αυτούς που προεκλογικά κάνουν τα πάντα, προκειμένου να πείσουν αρχικά τα μέλη της μειονότητας να συμπεριληφθούν στο συνδυασμό τους με σκοπό να υφαρπάξουν τις ψήφους των μειονοτικών ψηφοφόρων, ενώ μετά την εκλογή τους, αγνοούν επιδεικτικά πρώτα τους μειονοτικούς που συμμετέχουν στο συνδυασμό τους και στη συνέχεια ολόκληρη τη μειονότητα και αφήνουμε την αξιολόγηση αυτής της συμπεριφοράς στην διακριτική ευχέρεια της κοινής γνώμης της μειονότητας και της πλειονότητας».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…