Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Κρατητήρια μακράς διαρκείας στην Αστυνομία Ξάνθης

Κρατητήρια μακράς διαρκείας στην Αστυνομία Ξάνθης

0
astynomia-ktirio

Κρατούνται έως και μήνα λόγω πληρότητας των φυλακών. Καταγγελίες κρατούμενου για τις συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια Ξάνθης

Τις χαρακτηρίζει «άθλιες». Δεν υπάρχουν προβλήματα υγιεινής , καθαριότητας ούτε σίτισης, υποστηρίζει ο αστυνομικός διευθυντής και ο αστυνομικός συνδικαλιστής

Τις συνθήκες κράτησης στα Κρατητήρια Ξάνθης καταγγέλλει κρατούμενος που συνελήφθη πρόσφατα για υπόθεση κακουργηματικού χαρακτήρα και επί 27 ημέρες κρατείται σε κελί των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης χωρίς να προωθείται στις φυλακές στις οποίες πρόκειται να οδηγηθεί να εκτίσει την ποινή του.

Καταγγελίες κρατούμενου για τις συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια Ξάνθης

Ο κρατούμενος επικοινώνησε με το «Ε» εκφράζοντας την οργή του και χαρακτηρίζοντας «άθλιες» τις συνθήκες κράτησης. Συγκεκριμένα κατήγγελλε σοβαρή έλλειψη καθαριότητας στα κελιά και στους κοινόχρηστους χώρους, έλλειψη ζεστού νερού, καθώς επίσης και προβλήματα με το φαγητό. Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος σιτίζεται από έξω γιατί το φαγητό που του σερβίρουν είναι πάντα κρύο και δεν τρώγεται και ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα με το στομάχι του.

Έγιναν πολλές βελτιώσεις….

Δεν συμμερίζεται την άποψη του κρατούμενου ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθη κ. Πέτρος Χατζηαντωνίου, ο οποίος είναι και αξιωματικός υπηρεσίας και είναι σε καθημερινή επαφή με τους κρατούμενους. Αντίθετα έκανε λόγο για βελτιώσεις στις υποδομές αφού έχει γίνει ανακαίνιση τον τελευταίο χρόνο στους χώρους (αλλαγή πλακιδίων κ.λ.π.) ενώ δεν δέχθηκε επ’ ουδενί την έλλειψη καθαριότητας σημειώνοντας πως τηρούνται οι κανόνες υγιεινής απαρέγκλιτα σε καθημερινή βάση και γίνεται τακτικά απολύμανση ιδιαίτερα μετά το κρούσμα φυματίωσης τον Ιούνιο: «Είμαστε καθημερινά μαζί τους. Δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Σ’ ότι αφορά τη σίτιση γίνεται από την ίδια εταιρεία κέτερινγκ που σιτίζονται και στο Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών και το φαγητό είναι πολύ καλό. Αναγνωρίζουμε ωστόσο ότι δεν παύουν να είναι κρατητήρια και δεν προαυλίζονται οι κρατούμενοι και επίσης κρατούνται αρκετές μέρες αν και έχει μειωθεί στον 1 μήνα η κράτηση, κι αυτό είναι φυσικό να τους προκαλεί εκνευρισμό», σημειώνει ο κ. Χατζηαντωνίου.

Δεν φεύγουν από τα Κρατητήρια γιατί είναι γεμάτες οι φυλακές

Στον μακρύ χρόνο κράτησης εντοπίζει το πρόβλημα και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Βαγγέλης Γκίκας και όχι στις συνθήκες κράτησης των Κρατητηρίων Ξάνθης για τις οποίες είπε πως είναι καλές και συνεχώς γίνονται προσπάθειες βελτίωσης: «Το πρόβλημα είναι ότι η κράτησή τους εδώ διαρκεί έως και μήνα. Αυτό οφείλεται στην πληρότητα των φυλακών. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα που δεν μεταφέρονται στις φυλακές. Μέχρι και σήμερα που επικοινώνησα μας είπαν πως δεν θα πάρουν κρατούμενους και αυτή την εβδομάδα. Εδώ κρατούνται 2 – 3 άτομα σ’ ένα κελί. Δεν προαυλίζονται γιατί είναι ποινικοί κρατούμεναι κακουργηματικών πράξεων και υπάρχει κίνδυνος απόδρασης. Επίσης δεν συντρέχουν λόγοι μετάδοσης ασθενειών από αλλοδαπούς κρατούμενους καθώς πάντα λαμβάνονται μέτρα και γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις για την προστασία των άλλων κρατουμένων αλλά και την αυτοπροστασία μας», καταλήγει ο κ. Γκίκας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…