Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 70 κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού για την πόλη της Ξάνθης!

70 κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού για την πόλη της Ξάνθης!

0
kados-giali

Σε εμπορικά σημεία σε όλη την πόλη η τοποθέτησή τους

Παράλληλες ενημερώσεις σε όλα τα καταστήματα για την ορθή διεξαγωγή της διαδικασίας

Στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας, την οποία καταβάλλει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης με την ανάπτυξη χωριστού ρεύματος συλλογής γυάλινων συσκευασιών, ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει ενεργά με την τοποθέτηση μπλε κωδώνων – κάδων, τύπου καμπάνας σε ειδικά σημεία μέσα στην πόλη, οι οποίοι διαφέρουν σχηματικά από τους απλούς μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Το ρεύμα συλλογής συσκευασιών για το γυαλί ενισχύει το Πρόγραμμα, το οποίο είχε ξεκινήσει πιλοτικά η Ε.Ε.Α.Α. το προηγούμενο έτος, με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της ανακύκλωσης γυαλιού. Το «Ε» επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ξάνθης, κ. Χασάνογλου Φερντούν, ο οποίος μας πληροφόρησε πως έχουν εγκατασταθεί περίπου 70 ειδικοί κάδοι για γυαλί σε σημεία, όπου λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας, καθώς τέτοιου είδους κάδοι προορίζονται κυρίως για αυτά. Παράλληλα, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ρίχνουν τις γυάλινες συσκευασίες τους στους γενικούς κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι περιλαμβάνουν όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά και είναι στημένοι σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Μάλιστα, στα πλαίσια των επαναλαμβανόμενων ενημερωτικών επισκέψεων, κατά το διάστημα από 12 έως 15 Οκτωβρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση, από πόρτα σε πόρτα στις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους, για τη χωριστή ανακύκλωση γυαλιού. Σύμφωνα με τον κ. Χασάνογλου, μέχρι στιγμής η διαδικασία ανακύκλωσης διεξάγεται χωρίς προβλήματα και για αυτό ευθύνεται η ενδελεχής πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με το θέμα.

Χ.Π.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …