Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταλιατέλες με σάλτσα φέτας και λιαστή ντομάτα

Ταλιατέλες με σάλτσα φέτας και λιαστή ντομάτα

0
taliateles-domata

200 γρ. ταλιατέλες

100 γρ. Φέτα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

80 γρ. λιαστή ντομάτα (ψιλοκομμένη)

50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)

2 κτσ βούτυρο φρέσκο

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (κατά προτίμηση)

κρασί για το σβήσιμο

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει προσοχή να μην κάψει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη λιαστή ντομάτα. Σβήνουμε με το κρασί.

Ακολούθως, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά νερό από το ζωμό που έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.

Εν τω μεταξύ, έχουμε κόψει τη φέτα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε συνέχεια ώστε η φέτα λιώσει και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας, τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε στο σουρωτήρι με τα ζυμαρικά το υπόλοιπο βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…