Σφύζουν από νιάτα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: Δραγασάκης 68 ετών, Φλαμπουράρης 70 ετών, Τασία Χριστοδουλοπούλου 72 ετών πρώτοι σε εκλόγιμες θέσεις….
Εξαγγελίες
Αυτά που δεν είπε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας γιατί οι επικοινωνιολόγοι του είπαν να είναι συγκρατημένος: Κατώτερος μισθός 1151 ευρώ, αφορολόγητο 35.000 ευρώ, 14η σύνταξη, επιδότηση ακίνητης περιουσίας στο διπλάσιο, δέκα εκατομμύρια συσσίτια.
Αν τον ψηφίσετε κακό του κεφαλιού σας, κι αν όχι, εσείς θα χάσετε. Παράλληλο πρόγραμμα που θα καταργεί το τρίτο μνημόνιο.
VENexis KARtsipras
Περίεργες εκλογές
Βουβές, άνευρες και άνοστες οι εκλογές. Βουβές γιατί ο κόσμος δεν μιλά, δεν λέει τι θα ψηφίσει, κρατάει το στόμα του κλειστό. Άνευρες διότι λείπει το όποιο πάθος και ενδιαφέρον κυρίως από τους νέους και άνοστες διότι ήταν μια επιλογή που δεν την επιζητούσε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.Μ’ αυτό το αρνητικό τρίπτυχο οδεύουμε προς τις εκλογές συν το δεδομένο ότι η οικονομία για άλλη μια φορά πληγώνεται και οδηγείται στη δοκιμασία.
Ελπίδα να διορθωθούν όλα αυτά σύντομα; Μικρή…
Γ.Δ.
Τώρα την βρήκαν τη λύση
Ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στις ημέρες κυριαρχίας ήταν με το ΠΑΣΟΚ και με το ΣΥΡΙΖΑ Συριζαίος, σκέφτεται ο ερίφης, το κοινό θα εξυπηρετείται από τις ΔΟΥ, τώρα ΜΟΝΟΝ μετά από ραντεβού!!
Το ζήτησαν οι Εφοριακοί βέβαια αυτό, καταλαβαίνετε τώρα εσείς γιατί.ÂÂÂ Ακόμη, υποσχέθηκε στους εφοριακούς (όπως ο ίδιος διότι ήταν πρόεδρός τους) και αύξηση του μισθού τους (ανταμοιβή).
Θα μας τρελάνουν τελικά οι μάγοι της κρατικής νομενκλατούρας και οι μανδαρίνοι.
Γ.Δ.
Περί πινακίδων
Σημειώσαμε με ικανοποίηση την τοποθέτηση αρκετών νέων οδικών πινακίδων για τη διευκόλυνση κυρίως των επισκεπτών της πόλης, ξένων και εγχώριων από άλλες περιοχές που επισκέπτονται την Ξάνθη. Αυτό ήταν ένα απαραίτητο μέτρο, έπρεπε να γίνει, έγινε και μπράβο στη δημοτική αρχή.
Όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί. Πρόκειται για τις «τραυματισμένες» πινακίδες σε διάφορα σημεία της πόλης που χρειάζονται επισκευή.
Οδηγοί συνήθως φορτηγών, χτυπούν και στραβώνουν τις πινακίδες και βέβαια φεύγουν χωρίςÂÂÂ ν’ αναλάβουν την ευθύνη, χωρίς να ενημερώσουν το δήμο και γενικώς κάνουν το κορόιδο.
Γνήσια ελληνικό φαινόμενο…
Γ.Δ.
Παρατηρήσεις συμπολίτη
Μία κοινωνία πάει μπροστά όταν οι πολίτες της ενδιαφέρονται για τα κοινά συνολικά, και τα της πόλης τους ειδικά. Λάβαμε μια επιστολή από συμπολίτη, η οποία έχει το δικό της ενδιαφέρον και το θέμα μπορεί να συζητηθεί στην «ώρα του πολίτη» με την αστυνομία που καθιερώθηκε πανελλαδικά.
Η επιστολή: Περνώντας καθημερινά από την οδό Νέστου, εύκολα διαπιστώνω πλέον τα όποια προβλήματά της. Έτσι, τους τελευταίους μήνες, παρατηρώ ότι μπροστά από το κτίριο της Αστυνομίας, έχουν τοποθετηθεί πάσσαλοι και κινητές πινακίδες, προκειμένου να αποτρέπεται το παρκάρισμα. Αυτονόητο θέμα ασφαλείας, με τόσους θερμόαιμους ανεγκέφαλους “επαναστάτες” και ποινικούς εγκληματίες υποψήφιους για “χτύπημα”.
Όμως, αναρωτιέται κανείς, τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας της κυκλοφορίας; Μάλλον όχι, αν και δεν είμαι ειδικός επί του θέματος. Οι πάσσαλοι αυτοί είναι σχεδόν αόρατοι τη νύχτα. Λήφθηκε σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο; Φαντάζομαι πως ναι, αλλά με ποιες προϋποθέσεις; Τηρήθηκαν αυτές; Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος εξαιτίας της τοποθέτησης των πασσάλων; Ελπίζω να μην χρειαστεί.
Θ.Γ.
Ο Γιούνκερ για την Ελλάδα και το μεταναστευτικό
Τον ρόλο του ηγέτη της Ευρώπης και του θεματοφύλακα των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών με αφορμή το μεταναστευτικό επιφορτίστηκε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προσπαθώντας να δώσει λύσηγια την ανακατανομή 160.000 προσφύγων σε όλη την Ε.Ε. μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη, χωρίς φόβο, τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Ιταλία, ενώ αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, ζητώντας να υπάρχει σεβασμός για τους Έλληνες.
Για την Ελλάδα είπε συγκεκριμένα: «Δεν ήθελα να αφήσω τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα στα χέρια των γραφειοκρατών. Το Grexit δεν ήταν ποτέ επιλογή. Οι Έλληνες εργάζονται σκληρά για να προοδεύσει η Ελλάδα. Πρέπει να τους σεβόμαστε. Επείγει η μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από Ελλάδα, Ουγγαρία και Ιταλία τώρα και η άμεση στήριξη των κρατών αυτών. Η Ευρώπη είναι τόπος ειρήνης και σταθερότητας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό αλλά έφτασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη. Να καίμε καταυλισμούς προσφύγων, να διώχνουμε πλοιάρια δεν είναι Ευρώπη. Είναι ο φούρναρης στην Κω που έδωσε ψωμιά σε πρόσφυγες» κατέληξε ο πρόεδρος την Κομισιόν.
Η ελπίδα πέθανε πρώτη
Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο η ελπίδα πέθανε πρώτη. Ως λέξη δεν μπήκε ούτε από τη χαραμάδα στα προεκλογικά σποτ των κομμάτων. Ποιος τολμάει να υποσχεθεί ελπίδα στους πολίτες; Είναι σαν να πουλάς σπίρτα μέσα σε καμένο δάσος. Οι καμπάνιες γίνονται αμήχανες. Ειδικά αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζει ξερό βήχα που βγαίνει να διώξει τη σιωπή. «Ψηφίστε το δικό μας παλιό που δείχνει καινούργιο.» Κανένας δεν δίνει ελπίδα. Προσφέρεται μόνο παρηγοριά.
Όποια και αν είναι η σύνθεση της επόμενης Βουλής, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία θα πιεστούν προς τα άκρα. Θα ακούγονται δυνατά, αλλά με ένταση δυσανάλογη προς το μπόι τους. Ναι, ας φωνάξουν όσο θέλουν. Μετά τα λεφτά του ΓΑΠ, τα Ζάππεια του Σαμαρά και την ελπίδα του Τσίπρα, οι θέσεις στην πλατεία αδειάζουν.
Εκλογές χωρίς ελπίδα. Ακούγεται μίζερο, κυνικό και σκοτεινό. Δεν είναι έτσι. Καλύτερα να βαδίζεις σε κινούμενη άμμο, παρά να πετάς στα σύννεφα. Είναι προτιμότερο να τρως χώμα, από το να μασάς αέρα. Και αν σας λείπει το όραμα από αυτές τις εκλογές, θυμηθείτε ότι αυτό ήταν που σας παγίδεψε στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Έχετε μετρήσει πόσες σελίδες έχουμε γυρίσει; Πόσες καινούργιες μέρες ξημέρωσαν; Πόσες νέες εποχές χαράχτηκαν στον τροχό της μοίρας μας; Και να πεις ότι όλα αυτά ήταν δωρεάν; Μας κόστισαν περί τα 300 δισ. ευρώ. Με τόσα λεφτά άλλες χώρες θα έχτιζαν αυτοκρατορίες. Εμείς αγοράσαμε μόνο αλήθεια.
Κ.Γ.
Καλή αρχή
Χρόνια το γράφαμε και το ζητούσαμε. Ν’ αλλάξει η σχέση του Αστυνομικού με τους πολίτες. Να γίνουν πιο ανθρώπινοι και συνεργάσιμοι οι αστυνομικοί. Να γίνουν κοινωνικοί, με κατανόηση και διάθεση εξυπηρέτησης. Με αίσθημα ότι υπηρετούν την δημόσια τάξη και ασφάλεια με δικαιοσύνη κι όχι με εξαιρέσεις.
Τα γράφαμε χρόνια πολλά πριν όλα αυτά. Και υποστηρίζαμε πως η αρχή θα πρέπει να γίνει από την ίδια την Αστυνομία. Με όλα αυτά τα νέα άτομα, που διαθέτουν μόρφωση, μια άλλη κουλτούρα, με ιδέες ανοιχτές κι όχι ακραίες, σωστά ξεκινά, έστω και τώρα, όλη αυτή η διαδικασία της «ώρας του πολίτη».
Κάθε Δευτέρα απόγευμα από 18.00-20.00 μετά από ραντεβού, οι πολίτες θα συζητούν, προτείνουν, επισημαίνουν, μαζί με τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων.
Είναι λοιπόν αυτό ένα πολύ σημαντικό βήμα. Είναι η αρχή. Μένουν να γίνουν κι άλλα πολλά στην κατεύθυνση της προσέγγισης Αστυνομικών και Πολιτών και η δημιουργία διαύλων συνεργασίας.
Γ.Δ.