Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρωτοβρόχια με καταιγίδα στην Ξάνθη

Πρωτοβρόχια με καταιγίδα στην Ξάνθη

0
kimmeria-plimmires

Εγκλωβίστηκαν 5 αυτοκίνητα στην είσοδο των Κιμμερίων νωρίς το πρωί της Δευτέρας – Λάσπη και φερτές ύλες κατέβασε πάλι ο χείμαρρος

Πλημμύρισε σπίτι στα Κιμμέρια – 3 αντλήσεις σε υπόγεια στην Ξάνθη απ’ την Πυροσβεστική. Κεραυνός έπεσε σε στύλο της ΔΕΗ στο Πίλημμα

Το Φθινόπωρο είπε «καλημέρα» στην Ξάνθη με μια καταρρακτώδη παρατεταμένη βροχή απ’ άκρη σ’ άκρη στο νομό που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής με ψιλόβροχο αρχικά και κορυφώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρα με βροχή με το «τουλούμι», προξενώντας και τα γνωστά πλημμυρικά προβλήματα στα επίσης γνωστά και εντοπισμένα προβληματικά σημεία και στην πόλη και στον νομό.

Εγκλωβίστηκαν 5 αυτοκίνητα στην είσοδο των Κιμμερίων

Υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα στο δήμο Ξάνθης το σημείο στην είσοδο των Κιμμερίων εκεί όπου ο χείμαρρος διασχίζει τον δρόμο. Από την έντονη βροχόπτωση «φούσκωσε» και κατέβασε λάσπη και φερτές ύλες όπως και μεγάλες πέτρες με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν 5 αυτοκίνητα τα οποία και παρασύρθηκαν από το χείμαρρο χωρίς όμως να κινδυνεύσει κανείς οδηγός και να διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Συναγερμός σήμανε στις 5.30 το πρωί στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ξάνθη καθώς επίσης και σε Αστυνομία και Πυροσβεστική. Συνεργεία με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Μανώλη Τσέπελη έσπευσαν στο σημείο και με την βοήθεια Πυροσβεστικής και Αστυνομίας απεγκλώβισαν τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς και αποκατέστησαν την κυκλοφορία μετά από 3 – 4 ώρες. Σ’ αυτό το σημείο είναι συχνά τα προβλήματα κάθε που βρέχει λόγω του χειμάρρου παρ’ όλα αυτά κάποια επέμβαση δεν έχει γίνει.

Πλημμύρισε σπίτι στα Κιμμέρια – 3 αντλήσεις σε υπόγεια στην Ξάνθη απ’ την Πυροσβεστική

Από τα νερά που κατέβασε ο χείμαρρος στα Κιμμέρια πλημύρισε ένα σπίτι στον οικισμό των Αθιγγάνων. Κλήθηκε η Πυροσβεστική η οποία προέβη σε άντληση των νερών. Επίσης παρενέβη και σε 2 ακόμη περιπτώσεις για αντλήσεις μέσα στην πόλη σε πλημμυρισμένα υπόγεια. Όπως μας πληροφορεί ο διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κ. Αντώνης Σπανός δεν υπήρξαν άλλα αξιοσημείωτα συμβάντα μέσα στην πόλη καθώς τα φρεάτια που είχαν καθαριστεί απορρόφησαν τον μεγάλο όγκο των νερών της βροχής.

Κεραυνός έπεσε σε στύλο της ΔΕΗ στο Πίλημμα – Μικρής έκτασης οι κατολισθήσεις στο ορεινό δίκτυο

Στα …απόνερα της καταιγίδας καταγράφεται και η πτώση κεραυνού σε κολώνα της ΔΕΗ στο Πίλημμα που προκάλεσε βλάβη στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα τη διακοπή του στην ευρύτερη περιοχή. Η βλάβη αποκαταστάθηκε σ’ ένα μισάωρο από συνεργείο της ΔΕΗ.

Πρόβλημα επίσης δημιουργήθηκε και στο δρόμο προς τον Εχίνο σε δύο σημεία λόγω των νερών που μαζεύονται εκεί κάθε φορά που βρέχει έντονα. Στο σημείο βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης ο οποίος και επιθεώρησε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο το οποίο δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα όπως μας διαβεβαίωσε. Και μπορεί να μην υπάρχουν έντονα φαινόμενα κατολισθήσεων αυτή τη φορά όπως άλλωστε διαβεβαιώνει και ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά ωστόσο επισημαίνει την αναγκαιότητα να γίνουν παρεμβάσεις στο σύνολο του ορεινού οδικού δικτύου γιατί δημιουργούνται πολλά προβλήμτα από κατολισθήσεις.   Επίσης αξιοσημείωτα προβλήματα δεν γνωστοποιήθηκαν στην Πυροσβεστική από τους δήμους Τοπείρου και Αβδήρων παρότι και εκεί οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες. Όπως μας διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης στην Λευκόπετρα υπήρχε ένα πρόβλημα εξαιτίας της λάσπης που κατέβασε ο χείμαρρος των Κιμμερίων όμως τα μηχανήματα του δήμου το καθάρισαν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…