Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αδέσποτες» βολές Ανταμπούφη για τα αδέσποτα του δήμου Ξάνθης

«Αδέσποτες» βολές Ανταμπούφη για τα αδέσποτα του δήμου Ξάνθης

0
dimotiko sept15

Ο νόμος 4039/2012 για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα – Δήμος Ξάνθης: Απορία ψάλτου βηξ…

Ένσταση Μπένη για την απευθείας ανάθεση σε έργο σχετικό με το Σύμφωνο Δημάρχων

Δύο θέματα κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου που συνήλθε στις 2.30 το μεσημέρι για να εξετάσει 28 θέματα ημερήσιας διάταξης. Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων με αφορμή την ερώτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» Νίκου Ανταμπούφη (εκτός ημερησίας) αλλά και το θέμα των αρμοδιοτήτων των υπαλλήλων της πρώην δημοτικής αστυνομίας η οποία ως γνωστόν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει συσταθεί αλλά λειτουργεί μέσα από τις υπηρεσίες του δήμου καθώς οι 5 υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί από την αστυνομία – όπως προβλέπει ο νόμος – έχουν αναλάβει 8 αρμοδιότητες από τις 30 συνολικά που θα είχαν αν είχε συσταθεί!

Ο νόμος 4039/2012 για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα – Δήμος Ξάνθης: Απορία ψάλτου βηξ…

Εξ αφορμής του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει ο δήμο Ξάνθης με τα αδέσποτα ζώα ο Νίκος Ανατμπούφης ανέτρεξε στον νόμο 4039/2012 θέτοντας τέσσερα ερωτήματα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Φερντούν αναφορικά με τον αν εφαρμόζεται ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο ο δήμος πρέπει να έχει συστήσει μια υπηρεσία που θα καταγράφει τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα έναντι 3 ευρώ έτσι ώστε να αποκτήσει μια βάση δεδομένων αναφορικά με τα ζώα που έχει στην επικράτειά του και θα επιβάλλει πρόστιμα έως και 150 ευρώ σε κατόχους δεσποζόμενους αν δεν φέρουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά . Τόσο τα 3 ευρώ όσο και τα χρήματα από τα πρόστιμα ο νόμος ορίζει να κατευθύνονται σε ένα ειδικό λογαριασμό και θα χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση φιλοζωικών δράσεων και δομών φιλοξενίας αδέσποτων ζώων. Απαντώντας ο κ. Φερντούν είπε πως έχει αρχίσει η καταγραφή των αδέσποτων όχι όμως και των δεσποζόμενων ούτε ότι έχει δημιουργηθεί η βάση δεδομένων ούτε επίσης και όσα απαιτεί η εφαρμογή του νόμου με τον λογαριασμό και τα πρόστιμα.

Αρμοδιότητες δημοτικών αστυνομικών σε 5 υπαλλήλους του δήμου

Και στο θέμα που αφορούσε την δημοτική αστυνομία και συγκεκριμένα τον καθορισμό αρμοδιοτήτων που ασκούνται από τους υπαλλήλους και ορισμό υπάλληλων για την άσκησή τους πρωτοστάτησε ο κ. Ανταμπούφης ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του για την μη σύσταση της δημοτικής αστυνομίας αλλά παράλληλα και την επιφόρτιση με ένα σύνολο αρμοδιοτήτων της στους υπαλλήλους. Ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος πήρε το λόγο και υπενθύμισε ότι αν το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει τη σύσταση της δημοτικής αστυνομίας θα έπαιρνε «πακέτο» από την αστυνομία 30 αρμοδιότητες τις οποίες θα έπρεπε να τις ασκούν οι 4 – 5 υπάλληλοι επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα για νέες προσλήψεις. Είπε πως αυτό ήταν αδύνατο για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η πιο ευέλικτη μορφή που προβλέπεται από τον νόμο δηλαδή να αποσπαστούν οι υπάλληλοι σε υπηρεσίες του δήμου και να αναλαμβάνουν αρμοδιότητες που θα ορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο και ανάλογα με το προσωπικό που προσλαμβάνουν οι υπηρεσίες να προστίθενται νέες αρμοδιότητες σους υπαλλήλους .

Ένσταση Μπένη για την απευθείας ανάθεση σε έργο σχετικό με το Σύμφωνο Δημάρχων

«Κόκκινο πανί» για τον κ. Μπένη ο όρος «απευθείας ανάθεση» και έκρινε σκόπιμο να καταθέσει την ένστασή του εγκαλώντας αρχικά την Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που προέβαλε «έλλειψη τεχνογνωσίας» με αποτέλεσμα να κατατεθεί αίτημα για απευθείας ανάθεση για δύο μελέτες που αφορούν σε έργο ενεργειακό που αφορά στην μείωση των ρύπων και των καυσαερίων και εντάσσεται στο Σύμφωνο των Δημάρχων το οποίο συμμετέχει ο δήμος Ξάνθης. Ο δήμαρχος το …πήρε απάνω του λέγοντας πως εκείνος ζήτησε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος να καταθέσει το αίτημα για απευθείας ανάθεση η οποία θα γίνει με εκδήλωση ενδιαφέροντος και αφορά 2 μελέτες κάτω των 20.000 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…