Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ‘Δεύτερης Ανάγνωσης’ του Τάσου Συμεωνίδη

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ‘Δεύτερης Ανάγνωσης’ του Τάσου Συμεωνίδη

0

Φίλοι του ποιητή και λάτρεις της ποίησης συγκεντρώθηκαν στο Μονοπάτι της Ζωής

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 20:30, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής συλλογής του γιατρού και ποιητή, Τάσου Συμεωνίδη, με τίτλο ‘Δεύτερη Ανάγνωση’, στο χώρο αυτοπραγμάτωσης και δημιουργίας, το οποίο είναι γνωστό στους Ξανθιώτες ως ‘ Το Μονοπάτι της Ζωής’. Την εκδήλωση προλόγισε ο εκδότης, κ. Μιχάλης Σπανίδης, εκθειάζοντας το λόγο των ποιητών, ο οποίος ενεργοποιεί τη λογική, στέκεται ως αντίλογος στις αυθαιρεσίες και αγωνίζεται χωρίς παραχωρήσεις. Ο ίδιος επεσήμανε πως το παλίμψηστο της μνήμης βρίσκει χώρο για τη φωνή των ποιητών, τα ποιήματα των οποίων αποτελούν πλούσια συναισθηματικά κοιτάσματα.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη του λόγου ανέλαβε ο ποιητής και συγγραφέας, κ. Θανάσης Μουσόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Δικτύου Λόγου και Πράξης, με τη συμμετοχή του για πέμπτη χρονιά στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, δίνοντας το στίγμα για το πώς οφείλουν να είναι οι γιορτές πολιτισμού και ψυχικής ανάτασης και τονίζοντας πως στο Μονοπάτι της Ζωής δε γίνεται κατανάλωση, αλλά παραγωγή πολιτισμού. Έπειτα, ο κ. Μουσόπουλος παρουσίασε στο κοινό αποσπάσματα από τις καλλιτεχνικές δουλειές του κ. Συμεωνίδη, και συγκεκριμένα ποιήματα από την πρώτη του ποιητική συλλογή, με τίτλο ‘Μπαλκόνι στον τρίτο’, στίχους από το cd ‘Ακρογωνιαίος λίθος και ποιήματα από την πρόσφατη ποιητική συλλογή του, ‘Δεύτερη ανάγνωση’.

Μετά από την ομιλία φίλων, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή για να μιλήσουν για τον κ. Συμεωνίδη και να εξάρουν το έργο του, ο ίδιος ανέβηκε πάνω και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, λέγοντας πως, όπως του είπε ο κ. Μουσόπουλος, ο συγγραφέας κρίνεται από το δεύτερο εγχείρημά του. Το κλείσιμο της βραδιάς ανήκε στο Βαγγέλη Τσακίρη και το Μπάμπη Κούκο, οι οποίοι έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν προς τιμήν του κ. Συμεωνίδη. Μάλιστα ο κ. Μουσόπουλος ανακοίνωσε και τον προγραμματισμό εκδήλωσης, αφιερωμένης στο Μπάμπη Κούκο μέσα στο φθινόπωρο, για να τιμήσουν τον άνθρωπο, ο οποίος έχει μελοποιήσει στίχους δικούς του, αλλά και άλλων ποιητών της Ξάνθης.

Χ.Π.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσιεύτηκε το «Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»

Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλλ…