Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς έρχονται στην Ξάνθη

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς έρχονται στην Ξάνθη

0

Γιορτές για την αφύπνιση της πολιτιστικής συνείδησης, με φετινό θέμα «Βία και Ανεκτικότητα»

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα από το 1994. Το σύνθημα του προγράμματος «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά», αντανακλά και τη φιλοσοφία του, δηλαδή την αναζήτηση της συλλογικής μνήμης ως Ευρωπαίοι πολίτες, μέσα από την προβολή των ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού. Οι ΕΗΠΚ είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, με τίτλο για τη φετινή χρονιά «Βία και Ανεκτικότητα».

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Xanthi και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης προσκαλούν, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, σε ξενάγηση στο Μουσείο και συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με δωρεάν είσοδο. Και τις δυο ημέρες θα προβληθούν ταινίες σχετικές με τη Βία και την Ανεκτικότητα.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο εργαστήριο είναι 15 άτομα. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώνετε, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, στο europedirect@duth.gr

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και για τις δύο ημέρες:

18.00-18.15: Προσέλευση

18.15 – 19.00: Δωρεάν επίσκεψη και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης από τον Πασχάλη Ξανθόπουλο και τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

19.00 – 20.00: Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Βία, δύο Α και ένα Δ» με τη Γεωργία Θεοδώρα Ιντζέ και το Europe Direct Xanthi.

20.30: Προβολή ταινίας

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παρουσίαση βιβλίου «Το Βιβλίο της Ντροπής» από την Έλενα Καραγεωργίου

Μια συναρπαστική συζήτηση για το πιο ανθρώπινο συναίσθημα στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπ…