Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΛΑ.Ε.: Το εθνικό νόμισμα δεν είναι ‘φετίχ’

ΛΑ.Ε.: Το εθνικό νόμισμα δεν είναι ‘φετίχ’

0
lae-parousiasi

Συνέντευξη τύπου των δύο υποψήφιων της ΛΑ.Ε στην Ξάνθη

Ο τουρισμός και η γεωθερμία ως βασικές προτεραιότητες και η ‘φρικώδης μετάλλαξη’ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Την Τετάρτη το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της ΛΑ.Ε. για την παρουσίαση των δύο υποψήφιων του ψηφοδελτίου του κόμματος στο Ν. Ξάνθης. Πρώτος στο ψηφοδέλτιο έχει τεθεί ο κ. Σελβιέρογλου Δημήτριος και ακολουθεί ο κ. Κοσμίδης Νικόλαος, ο οποίος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Ξεκινώντας τη συζήτηση, πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Σελβιέρογλου, ο οποίος ευθύς αμέσως κατακεραύνωσε τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες κατακλύζουν τα Μ.Μ.Ε. τις τελευταίες μέρες και προέρχονται, όπως είπε, από εταιρίες κατά παραγγελία, χωρίς επιστημονική επάρκεια και αντικειμενικότητα, τονίζοντας πως η συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. στην Ομόνοια διαψεύδει τις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις. Στη συνέχεια, περνώντας σε τοπικά ζητήματα, σχολίασε την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη σε Ξάνθη και Ροδόπη, κάνοντας λόγο για εκλογική τακτική της Ν.Δ., προσφυγή σε μηχανισμούς του παρελθόντος και εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι υπάρχει κίνδυνος η Χρυσή Αυγή να καταλάβει την τρίτη έδρα στην Ξάνθη. Παράλληλα, όμως, επιδοκίμασε τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη, κ. Γεώργιου Παυλίδη, για θέματα καπνοκαλλιεργειών.

Ο τουρισμός και η γεωθερμία, τα ισχυρά όπλα της ΛΑ.Ε. για την περιοχή της Ξάνθης

Επιπλέον, ο κ. Σελβιέρογλου παρουσίασε μέρος του προεκλογικού προγράμματος της ΛΑ.Ε για την περιοχή της Ξάνθης, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία τοπικών συμφώνων οικονομικής ανάπτυξης, τα οποία θα ευνοήσουν τους αγρότες, και κυρίως τους καπνοκαλλιεργητές της περιοχής, με τη στήριξη μιας κρατικής αγροτικής τράπεζας, καθώς και την προσπάθεια ενίσχυσης της τουριστικής προβολής με ισχυρά δίκτυα, τα οποία θα βελτιώσουν την ανάδειξη και την επισκεψιμότητα. Ένα συμπληρωματικό μέτρο ταυτίζεται με τον προσανατολισμό στη γεωθερμία, το οποίο θα προσφέρει πολλά τοπικά και φθηνότερα προϊόντα στους κατοίκους και τους τουρίστες.

«Ως νέος δε θα υπηρετήσω τη ΛΑ.Ε. αν αλλάξει τις ιδέες και το πρόγραμμά της»

Το λόγο, στη συνέχεια, παρέδωσε στο νεαρό συνυποψήφιο του, κ. Κοσμίδη, ο οποίος αποδοκιμάζοντας τη νουμερολογία, η οποία επικρατεί στα Μ.Μ.Ε., ζήτησε την ενασχόληση με την ουσία της πολιτικής και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, καθώς πολλοί νέοι έχουν φύγει από τη χώρα, ζουν στιγματισμένοι ως οικονομικοί πρόσφυγες, χωρίς προοπτική επιστροφής και μεγάλος αριθμός συνανθρώπων έχει οδηγηθεί στην αυτοκτονία, εξαιτίας της κατάστασης, που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε πως υποστηρίζουν ακόμα το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική των 7 μηνών και πως ως νέος θα αποσύρει τις υπηρεσίες του στη ΛΑ.Ε., σε περίπτωση αλλαγής προγράμματος.

Άξιο αναφοράς είναι πως και οι δύο υποψήφιοι αφιέρωσαν μεγάλο μέρος από τις τοποθετήσεις τους στο σχολιασμό της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κάνοντας λόγο για «φρικώδη μετάλλαξη» σε προσωποκεντρικό κόμμα, με πλήρη εστίαση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και για το κακό, το οποίο επέφερε στο χώρο της Αριστεράς, που οι ίδιοι πασχίζουν να διαχειριστούν. Σε ερώτηση μάλιστα για το νόμισμα, ο κ. Σελβιέρογλου απάντησε πως δεν έχουν κανένα φετίχ με το νόμισμα, αλλά αν δεν υποστηριχθεί το πρόγραμμά τους από την Ευρώπη, θα προέβαιναν σε αλλαγή νομίσματος.

Χ.Π.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…